Kılıçdaroğlu'ndan Baki Ersoy'a Sert Sözler

Yerel Seçimlerin ardından polemiklerin ve karşılıklı atışmaların bitmediği Pınarbaşı'ndaki olaylara ilişkin son açıklama CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Kılıçdaroğlu'ndan Baki Ersoy'a Sert Sözler

Yerel Seçimlerin ardından polemiklerin ve karşılıklı atışmaların bitmediği Pınarbaşı’nda ki olaylara ilişkin son açıklama CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan geldi.

Ülke genelinde yapılan yerel seçimlerin ardından Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde de oy tartışmaları sürmeye devam ediyor. Başkanlık seçimlerinin kıran kırana geçtiği ilçede Cumhuriyet Halk Partisi ile Milliyetçi Halk Partisi arasında yaşanan hak mücadelesi gündemden düşmüyor. 

CHP Başkan Aday’ının kazandığı seçimler sonrasında MHP’lilerden yükselen itirazlar ile başlayan olaylarda nabızlar yükselmeye devam ediyor.

Milliyetçi Hareket Partisi ile Cumhuriyet Halk Partisi arasında yaşanan başkanlık tartışmasına CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’da dâhil oldu. 

Milletvekili Baki Ersoy’un paylaştığı videoya istinaden, isim vermeden Ersoy’a sert sözlerle yüklendi.

Ersoy’un seçim günü adliyedeki tavırlarını eleştiren Kılıçdaroğlu, ’Kayseri'nin Pınarbaşı Belediyesini, halkın helal oylarıyla kazanan adayımızı ve partimizi tebrik ediyorum. Kazanılan seçimi mafyavari yöntemlerle gasp etmeye çalışan, bir hâkime 'ben milletvekiliyim' diyerek, tehditler ve küfürler savuran, hatta darp etmeye kalkan milletvekili, bu ülkedeki yozlaşmanın en acı örneği olarak karşımıza çıkmıştır.’ dedi. 

Seçmenlerini Utandırıyorsun

 ‘Bu milletvekilini uyarıyorum!’ diyerek açıklamalarına devam eden Kılıçdaroğlu, ‘Genel Başkanını utandırıyorsun, partini utandırıyorsun, en önemlisi sana oy veren halkı utandırıyorsun. Sandığa saygı duyacaksın! Pınarbaşı dâhil, yerel seçimlerde hangi partinin hakkı gasp edilmeye çalışılıyorsa karşısındayız. İradenizi zorbalığa teslim etmeyin!’ açıklamalarında bulundu.

Diğer yandan CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan’da Ersoy’a tepki geldi. Akdoğan, ‘Kayseri Pınarbaşı’nda seçim kurulunu eşkıya basmış. Siz kimsiniz kardeşim? Bu nasıl milletvekili, bu nasıl parti teşkilatı. Hâkime ağza alınmayacak küfür, savcıya gün yüzü görmemiş küfür. Aklınızı başınıza alın’ ifadelerini kullandı.