Kılıçdaroğlu ile 220 belediye başkanı Kayseri'ye geliyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP'li 220 belediye başkanı 17,18,19 Aralık'ta Belediye Başkanları Çalıştayı için Kayseri'ye geliyor. Toplantıda belediyelerin, 'yoksullukla mücadele' ve 'Kara Kış Fonu' kapsamındaki çalışmaları ele alınacak ve bu türden faaliyetlerin artırılmasına yönelik yol haritası belirlenecek.

Kılıçdaroğlu ile 220 belediye başkanı Kayseri'ye geliyor

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, CHP İl Başkanı Ümit Özer, yeni göreve başlayan Kadın Kolları Başkanı Mevlidiye Kayabalı Sunu ile partililerin katıldığı toplantı CHP İl Binası’nda düzenlendi. Ümit Özer 17,18,19 Aralık tarihlerinde Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile büyükşehir Belediyeleri de dâhil olmak üzere 200’ün üzerinde belediye başkanının Kayseri’de düzenlenecek olan Belediye Başkanları Çalıştayı’na katılacaklarını bildirdi. Çalıştaya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılacağı kesinleşirken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ise henüz gelip gelmeyeceği kesinlik kazanmadı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ise daha önce aynı tarihlerde planlanmış bir programı olduğu için katılamayacağı öğrenildi.

 

İl Başkanı Ümit Özer, programın içeriği ile ilgili bilgi vererek, 17 Aralık’ta bir otelde düzenlenecek çalıştayın açılışını Kemal Kılıçdaroğlu basına açık olarak düzenleyecek, ardından ise çalıştay basına kapalı olarak devam edecek. Programın ikinci gününde ise Kemal Kılıçdaroğlu Kadir Has Kongre Merkezi’nde engelli bireyler ve yakınları ile bir araya gelecek. Belediye Başkanları kent merkezi ve ilçelerde gruplar halinde bir dizi etkinliklere katılacak.

 

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da yaptığı konuşmada, Kayseri belediyeciliğini eleştirerek, “Bizim belediye başkanlarımız pandemi döneminde kendine ait mülklerden kira almadı, alsalar da yarısını aldılar. Kayseri’de ise Sahabiye mahallesinde bulunan medrese içerisindeki kırtasiye esnafının kirasına yüzde 70 zam yaptılar. Burada halkçı belediyecilikten bahsedilemez. Doğ garajındaki esnafa kiralarınızın yarısı alacağız dediler, sonra zam yaptılar. Zammın açıklamasını ise size yapılacak zamlara yüzde 50 indirim uyguladık dediler.  Bilal Erdoğan Kayseri’den çıkmıyor, ayda bi, üç ayda bir buraya geliyor. Okçuluk vakfı adı altında diğer büyükşehirler CHP’ye geçince paraları bitti. Giden paraları buralardan telafi etmeye çalışıyorlar” diye konuştu.

>>Dilek Bayram