Kıbrıs Tatlısı - Pratik Tatlı Tarifleri - Bu tatlıda un yok

Türk mutfağına lezzetli bir dokunuş: Kıbrıs Tatlısı! Pratik yapımı, enfes lezzetiyle çay veya kahve saatlerinizin keyfini çıkarın. Üstelik bu tatlıda un yok! Kıbrıs Tatlısı tarifinin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Kıbrıs Tatlısı - Pratik Tatlı Tarifleri - Bu tatlıda un yok

Türk mutfağı, zengin lezzetleriye dünya mutfağına damga vurmaya devam ediyor. Kıbrıs tatlısı bu eşşiz lezzetleri bir adım daha ileriye taşıyor. Misafirleriniz geldiğinde pratik yapımı, enfes lezzeti ve şık görüntüsüyle fovoriniz olmaya aday bu tatlının hazırlanışı oldukça basit ve içinde un yok! Türk mutfağının özünden gelen Kıbrıs tatlısı ile sevdiklerinize unutulmaz bir tatlı deneyimi yaşatmak için hemen tarifimize göz atın. İşte tarifin detayları;

Malzemeler;

Kek için:

3 adet yumurta

Yarım su bardağı şeker

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı galeta unu

1 su bardağı kırılmış ceviz

1 su bardağı Hindistan cevizi

1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

2 su bardağı su

1,5 su bardağı şeker

1 paket vanilya

Kreması için:

1 litre süt

1 çay bardağı şeker

2 tepeleme dolu yemek kaşığı un

Yarım su bardağı nişasta

Hazırlanışı;

Kıbrıs tatlısı yapmak için, öncelikle şerbeti hazırlayalım çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökeceğiz. Bir tencereye suyu ve şekeri koyuyoruz. Şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, 15 dakika daha kaynatıyoruz. Şerbet hazır olunca altını kapatıp vanilyayı ekliyoruz ve soğuması için bekletiyoruz. (geniş bir kaba alıp daha hızlı soğumasını sağlayabilirsiniz)

Keki için; yumurtaları ve şekeri kremamsı kıvama gelene kadar çırpıyoruz. Diğer malzemeleri de ekleyip, bir spatula yardımı ile karıştırıyoruz. Yağlanmış bir tepsiye (biz büyük kare borcam kullandık) hazırladığımız kek harcını döküyoruz. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında, 30 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine döküyoruz  ve soğuması için bekletiyoruz.

Krema için; Tüm malzemeleri tencereye koyup devamlı karıştırarak pişiriyoruz. Fokurdayınca ocaktan alıp 1 paket vanilya ekliyoruz. Kremaya değecek şekilde üzerini poşetle kapatıp(üzerinin kabuk tutmaması için) soğutuyoruz. Tamamen soğumuş kremayı 1 poşet krem şantiyle en az 5-6 dakika çırpalım. Tatlının üzerine kremayı döküp düzleştirelim, en son hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…