KDV farkı velileri üzecek! Okul taksitleri...

KDV farkı velileri vurdu, okul taksitlerinde artış olacak. Eylül ayı enflasyonunda öne çıkan yüzde 30,27 ile eğitim harcamalarının arka planında vergi sürprizinin olduğu ortaya çıktı. Okullarda ücretler ilave olarak artırılarak, velilerin okul taksit ödemelerine yansıtılacağı açıklandı. Peki okul taksitlerine yüzde kaç KDV yansıyacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde...

KDV farkı velileri üzecek! Okul taksitleri...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KDV farkı velileri vurdu, okul taksitlerinde artış olacak. Eylül ayı enflasyonunda öne çıkan yüzde 30,27 ile eğitim harcamalarının arka planında vergi sürprizinin olduğu ortaya çıktı. 14 Mayıs seçimleri ve 6 Şubat deprem harcamalarının neden olduğu bütçe açığını kapatmak amacıyla başlayan zam yağmurlarından veliler de okul taksit ödemeleri başlığında payını aldı.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Eylül ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini yayımladı. Ağustos ayında yıllık bazda yüzde 58,94 artan enflasyon, Eylül ayında yıllık bazda yüzde 61,53 aylık bazda yüzde 4,75 artış gösterdi. Ana harcama gruplarının değişim oranları aylık bazda incelendiğinde en fazla artış yüzde 30,27 ile eğitim olduğu açıklanmıştı.

Paratic'in haberine göre, Katma değer vergisi (KDV) zamlarıyla özel okullarda ücretler ilave olarak artırıldı. Velilerin taksit ödemelerinde yeni faturalar yüzde 10 ilave KDV’li oluşturuldu.

Taksit ödemelerini bitiren velilerin de oluşan KDV farkından dolayı ilave ödeme yapacağı öğrenildi.

Ek KDV Ödemesi Gelir İdaresi Başkanlığı'na kalacak. Özel okul yöneticilerinin velilere bir yazı ileterek, öğrenci başına 7 bin TL KDV farkı talep ettiği öğrenildi. Bu vergi farkının ise okulların bütçesine değil GİB'e aktarılacağı belirtiliyor.