KAYÜ'de bugün tüm gün boyu kısıtlandı: Rektör Karamustafa'dan çağrı!

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ), 22 Eylül Dünya Araçsız Günü kapsamında kampüste motorlu araç kullanımının kısıtlanacağını duyurarak akademik ve idari personel ile öğrencileri çevre dostu ulaşım seçeneklerini kullanmaya davet etti.

KAYÜ Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa yaptığı paylaşımda, üniversitenin çevre dostu ve sürdürülebilir bir kampüs oluşturma hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüğü belirttti. Açıklamada, yeşil alanların korunması, enerji verimliliğinin artırılması, atıkların azaltılması ve iklim değişikliğiyle mücadele alanlarında çeşitli adımlar atıldığı ifade edildi.

Araç kullanımı kısıtlanacak

Dünya Araçsız Günü dolayısıyla kampüste motorlu araç kullanımının kısıtlanacağını belirten Karamustafa, uygulamayla karbon ayak izinin azaltılması ve çevre dostu ulaşım alternatiflerinin teşvik edilmesinin amaçlandığını kaydetti. Karamustafa, akademik ve idari personel ile öğrencileri araçlarını evde bırakarak kampüse yaya, bisiklet veya toplu taşıma kullanarak gelmeye davet etti.

COP 31'e ev sahipliği yapacak

Paylaşımda ayrıca etkinliğin, Türkiye'nin ev sahipliğinde 9-20 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek COP31 Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı'nın küresel iklim vizyonuna kampüs ölçeğinde katkı sunmasının hedeflendiği ifade edildi.