KAYTİD Başkanı Özandaç: 'Salgından en çok etkilenen sektör turizm sektörü oldu'

Kayseri Turizm İşletmeciler Derneği (KAYTİD) başkanı Ali Koray ÖZANDAÇ, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası 'yla ilgili basın açıklamasında, Kovid-19 salgınının turizm sektörüne etkilerini değerlendirdi.

KAYTİD Başkanı Özandaç: 'Salgından en çok etkilenen sektör turizm sektörü oldu'

Salgından dolayı, uçak bileti ve tur operatörlerinin rezervasyonlarının iptali ile turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin derin bir krizle karşı karşıya geldiğini belirten Özandaç, “Tüm dünyada ve ülkemizde imalat ve gıda sanayi faaliyetlerini aldıkları tedbirler ile yürütmeye devam edebiliyorlar. Buna karşılık zorunlu olarak tesislerini kapatmak durumunda kalan turizm ve konaklama müesseseleri, karşılarında buldukları sorun ve onunla nasıl başa çıkacaklarını algılama sıkıntısı yaşarken önlerindeki sürecin belirsizliği ile de daha büyük bir endişe içerisinde beklemek durumunda kalıyorlar. Yetişmiş personeli bünyelerinde muhafaza etmek, işlemeyen ve henüz ne zaman çalışmaya başlayacağı belli olmayan işletmeler için çok zor. Desteklerden tam manasıyla istifade edebilecekler mi, yoksa oluşan bu yeni durumda kendi kısıtlı öz sermaye birikimlerini mi tüketmek durumunda kalacaklar belli değil.” dedi.

“SAĞLIK TURİZMİNDE İVME BEKLİYORUZ”

Salgın sürecinin sağlık turizminin ivme kazanmasında etkili olmasını beklediklerini dile getiren Özandaç, “Turizm İmaj işidir, turist güven ister, zaten ülke olarak paha biçilmez tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerle başarıya ulaştığımız turizm değerlerimize birde pekiştirdiğimiz güvenlik, hizmet ve kalite imajımızı da eklediğimizde dünya sıralamasında daha üst sıralara çıkmamızın hızlanacağına inanıyorum. Her kriz içerisinde fırsatlar bekler. Bu fırsatları iyi değerlendirerek sağlık turizminde de olağan üstü bir ivme kazanacağımıza inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Turizmcilerin 34,5 milyar dolar gelir ve 51 milyon misafir ile Türkiye’yi dünya turizm sıralamasında 6’ıncı sıraya taşıdığını hatırlatan Özandaç, Turizm Haftası’nı kutlayarak sözlerine son verdi.