Kayserililer dikkat! Yasak gelecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan elektronik sigaraya ilişkin dikkat çeken bir açıklama geldi. Kayseri'de de elektronik sigara tüketen pek çok vatandaş bulunuyor. Peki Kayserililer bu açıklamaya ne diyecek? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde....

Kayserililer dikkat! Yasak gelecek mi?

Kayseri Cumhuriyet Meydanı başta olmak üzere kentin pek çok bölgesinde sigara tüketiminden uzaklaşmak için elektronik sigara tüketen birçok vatandaş görebilirsiniz. Ancak bu ürünün sigaraya bağımlılığı azaltmadığı gibi yüksek bağımlılık yapıcı bir ürün olduğu belirtiliyor. Kullanıcılar elektrobik sigaraya ilişkin alınacak önlemleri merak ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Tütünsüz Günü ve Çevre Haftası kapsamında düzenlenen programa katıldı. Erdoğan burada dünyanın pek çok ülkesinden gelen gençleri ağırlarken, programa dünya şampiyonu milli boksör Ayşe Çağırır, milli atlet Mizgin Ay, oyuncu Berat Efe Parlar, dalış rekortmeni Şahika Encümen de katıldı.

Erdoğan burada sigara endüstrisinin özellikle çocuklar olmak üzere toplumun her kesimini etkilediğini belirtti.

Dünyada her gün 20 bin kişinin sigaradan kaynaklanan hastalıklar nedeniyle hayatını kaybettiğini belirten Erdoğan, Türkiye'de de her yıl 85 bin insanın tütün nedeniyle hayatını kaybettiğini ifade etti.

Kaysserililer dikkat! Yasak gelecek mi?

Erdoğan, ''Tütün ürünlerine karşı en kararlı mücadeleyi yürüten hükümetler bizim hükümetlerimizdir. Tavizsiz tavrımız neticesinde ülkemizde sigara kullanımında az da olsa bir gerileme yaşandığını memnuniyetle müşahede ediyoruz. Bu sinsi tehlikeye karşı bütün vatandaşlarımızın, tüm insanlığın teyakkuz halinde olması gerektiğine inanıyorum.'' diye konuştu.

Kayserililer tedirgin!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Biz insanımızı zehirlemeye asla müsaade etmeyiz, bunun için de gayretin, bu önlemlerin alındığı bir yapıyı inşa ediyoruz.'' dedi.

Elektonik sigara tüketen Kayserililer de tedirginlik oluştu. Yasal düzenlemelere ilişkin değişiklikler merakla bekleniyor....