Kayserispor'un tüm borcu sıfırlanabilir!

Kayserispor'un futbol ailesine toplam borcu 7 Milyon Euro. Bu borcun kısa vadede ödenmesi imkansız gibi görünüyor. Bilal Bayazit gibi yetenekli transferin gözdesi futbolcuların satılmasıyla kulübün geleceği kurtulabilir. Böylelikle Kayserispor'un borcu sıfırlanabilir ve her yıl transfer yasağı almaktan kurtulabilir. Ayrıntılar Kayseri Haberimizde...

Kayserispor'un tüm borcu sıfırlanabilir!

Kayserispor’un, futbol ailesine ortalama 7 Milyon Euro borcu bulunuyor.

Başkan Ali Çamlı, spor servisimize Çaykur Rizespor maçı sonrası verdiği özel röportajda birçok sorunlu dosyayı temizlediklerini ifade etmişti. Çamlı yönetiminde geçmişten gelen 130 dosyanın parası ödenirken, 7 sorunlu dosya kaldı. Sarı-Kırmızılı takım, sezon içinde iki ayrı transfer tahtası cezası yedi. Geçmişten gelen borç yükü Kayserispor’un belini büküyor. Gereksiz transferler, zamanında ödenmeyen paralar, anlaşılmadan gönderilen futbolcuların bedeli ağır oldu. Faizler, kredi borçları ve banka yapılandırmaları, Başkan Ali Çamlı ve yönetiminin işini daha da zora sokuyor. Şehrin en büyük marka değeri Kayserispor’un tek kurtuluş yolu altyapıya yönelmekten geçiyor.

Kayserispor'un tüm borcu sıfırlanabilir!

Arif Kocaman Miguel Cardoso ve Bilal Bayazit transferin gözdeleri

Sarı-Kırmızılı kulüp de bu yönde çalışmalarını sürdürüyor. Diğer yandan Kayserispor’un, bu borç yükünden kurtulması ve borçlarını sıfırlaması epey bir zaman alacak gibi görünüyor. Sarı-Kırmızılı takımda şu an kısa vadede tek çıkış yolu elindeki değerli oyuncuları satmak. Bu yönde Bilal Bayazit, Arif Kocaman ve Miguel Cardoso gibi önemli oyuncular transferde para kazandırır. Özellikle kaleci Bilal Bayazit’in bu sezonki olağanüstü performansı parmak ısırtırken, Adana Demirspor karşısındaki sergilediği futbol göz doldurdu.

Mustafa Tokgöz'ün paylaşımı kurtuluş reçetesini açıkladı 

Kayserispor’un eski yöneticisi Mustafa Tokgöz, X hesabından yaptığı paylaşımla Bilal’in değerinin en az 7 milyon olması gerektiğini açıkladı. Eğer Bilal Bayazit, sezon sonunda 7 Milyon Euro’ya satılırsa, Kayserispor’un borcu tamamen sıfırlanabilir. Genç eldiven geçtiğimiz sezon sözleşmesini 2027 yılına kadar uzatmıştı.