Kayserispor uçağına 2 kez yıldırım isabet etti - Kulüpten ilk açıklama geldi, son durum ne?

Süper Lig'in 36. haftasında Fenerbahçe'ye konuk olacak olan Kayserispor kafilesini taşıyan uçağa 2 kez yıldırım isabet etti. Kayserispor Basın Sözcüsü Samet Koç, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Kayserispor uçağına 2 kez yıldırım isabet etti - Kulüpten ilk açıklama geldi, son durum ne?

Trendyol Süper Lig'in 36. haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Kayserispor'un uçağına yıldırım düşmesinin ardından Kayserispor Basın Sözcüsü Samet Koç, açıklama yaptı.

Kayserispor uçağına 2 kez yıldırım isabet etti - Kulüpten ilk açıklama geldi, son durum ne?

Samet Koç açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

"Değerli kamuoyu; 
Fenerbahçe takımı ile karşılaşacak Kayserispor'umuzun İstanbul seferini yapan uçağına 2 kez yıldırım isabet etti, Erkilet havalimanına dönen uçakta test süreçleri devam etmektedir. Oyuncularımızın durumu iyi ve kafilemiz havalimanında seferin yeniden düzenlenmesini beklemektedir. 
Camiamıza büyük geçmiş olsun."

Kayserispor, yarınki Fenerbahçe maçı için bugün havayolu ile İstanbul'a doğru yola Erkilet Hava limanından hareket etti. Uçak, İstanbul istikametine doğru hareket ederken, 10 dakika sonra yıldırım düştü. Üst üste 2 kez yıldırım düşmesi sonrasında, pilot, rotayı yeniden Kayseri'ye çevirdi. Uçak, böylelikle acil olarak Kayseri'ye iniş yaptı. Olayı görenler, uçağın sol kanat tarafına iki kere yıldırım isabet ettiğini belirtti. Yıldırım çaprması sonrasında uçakta büyük korku yaşandı. Kayserispor ile birlikte İstanbul'a hareket eden yolcular, çığlık atarken, uçağın yeniden Kayseri'ye hareket etmesiyle birlikte vatandaşlar sakinleşti. Olayı yaşayan Kayserisporlu futbolcuların bir kısmının yeniden uçağa binmek istemediği öğrenildi. Uçakta herhangi bir hasar oluşmadığı teselli olurken, şu an kontrollerin yapıldığı da aktarıldı. Bu talihsiz olay sonrasında yetkililer uçağın kontrollerini sağlamaya devam ediyor. Uçak, yapılacak olan kontroller sonrasında yeniden havalanmayı bekliyor.