Kayserispor'u icraya veren futbolcu belli oldu

Kayserispor'un marka değerlerinin icraya verilmesi gündemini korurken, davayı açan oyuncu belli oldu. Kayseri Olay, icra işleminin Kayserispor'da 2018 yılında forma giyen Geoffrey Mujangi Bia'dan kaynaklandığını yazdı. Detaylar Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haberinde...

Kayserispor'u icraya veren futbolcu belli oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayserispor’da kulübün marka değerlerinin icraya verilmesi gündeme bomba gibi düşmüştü. 
Kayseri Olay’ın haberine göre icra işleminin Geoffrey Mujangi Bia’dan kaynaklandığı yazıldı. Futbolcu, 2018 yılında transfer edilmiş, performansındaki yetersizlikten dolayı Akhisar Belediyespor’a kiralanmıştı. Kayserispor’dan ayrıldıktan sonra geri dönmeyen Bia’ya 2,5 Milyon TL borcun ödenmediği öğrenildi. Kayserispor Futbol Anonim Şirketi'nin ismi için 35 milyon TL, KS 1966 Kayserispor Store için istenen muhammen bedel 4 milyon TL, KS 1966 Kayserispor Okulları için istenen muhammen bedel de 8 milyon TL açıklanmıştı.

Avukat Fatih Şaşıoğlu noktayı koydu

Spor Hukukçusu Avukat Fatih Şaşıoğlu, spor camiasında sıkça rastlanan bir yöntem olduğunu belirterek, ‘Kayserispor'un icra yoluyla satışa çıkarıldığı haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Spor kulüplerinden olan alacakların tahsil edilmesi için kulübün markalarının haczedilmesi ve icra yoluyla satışa çıkarılarak kulübün ödemeye zorlanması uygulamada sıkça rastlanan bir yöntemdir’ diye konuya açıklık getirmişti.

Kayserispor'u icraya veren futbolcu belli oldu

Kayserispor adına kayıtlı olan maddi değeri olan markaların satışa çıkarılmasının söz konusu olmadığını da vurgulayan Şaşıoğlu, ‘Burada kulübün satılması gibi bir durum söz konusu değildir, kulüp adına kayıtlı ve maddi değeri olan markaların satışa çıkarılması söz konusudur. Uygulamada sıklıkla marka satışı gerçekleşmeden kulüp borcu öder ve dosya kapanır’ ifadelerini kullanmıştı.