Kayserispor satılıyor mu? Avukat Şaşıoğlu olayı aydınlattı

Kayserispor'un markalarının satışa çıkarıldığı yönündeki haberlerin perde arkasında ne var? Gerçekten de Kayserispor satılıyor mu? Spor hukukçusu Avukat Fatih Şaşıoğlu, gündemi bir haftadır meşgul eden bu olayı kısa ve net ifadelerle aydınlattı. Detaylar Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haberinde...

Kayserispor satılıyor mu? Avukat Şaşıoğlu olayı aydınlattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayserispor satılıyor mu?

Herkes bu sorunun yanıtını merak ediyor. Taraftar bu iddialar konusunda net bir bilgiye ulaşmak istiyor. Yaygın medya ve Kayseri siyasetinin de gündeminde olan bu konunun perde arkasında neler var? Sosyal medya üzerinden kirli bilgiler paylaşılırken, spor hukukçusu Avukat Fatih Şaşıoğlu, olayı aydınlatarak, önemli bilgiler verdi. Sarı-Kırmızılı kulüp, geçte olsa açıklamayı yaptı, fakat halen kafalarda soru işareti var. Birçok sporsever, ‘Madem Kayserispor icralık olmadı, haberler yalanlanıyor, neden o zaman icra mahkemesine ilan var?’ sorusunu soruyor.

Avukat Fatih Şaşıoğlu, kısa ve ifadelerle konuya açıklık getirdi. Spor hukukçusu Şaşıoğlu, ‘Kayserispor'un icra yoluyla satışa çıkarıldığı haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Spor kulüplerinden olan alacakların tahsil edilmesi için kulübün markalarının haczedilmesi ve icra yoluyla satışa çıkarılarak kulübün ödemeye zorlanması uygulamada sıkça rastlanan bir yöntemdir’ dedi. 
Kayserispor adına kayıtlı olan maddi değeri olan markaların satışa çıkarılmasının söz konusu olmadığının altını çizen Şaşıoğlu, ‘Burada kulübün satılması gibi bir durum söz konusu değildir, kulüp adına kayıtlı ve maddi değeri olan markaların satışa çıkarılması söz konusudur. Uygulamada sıklıkla marka satışı gerçekleşmeden kulüp borcu öder ve dosya kapanır’ ifadelerini kullandı. 

Kayserispor kulübü, ‘Bazı basın organlarında yer alan haberlerde kulübümüzün adının, markasının, store mağazasının ve futbol okullarının icradan satılığa çıkarıldığına dair iddiaları üzülerek takip etmiş bulunmaktayız. Kulübümüzün markalarının satışa çıkarıldığı ile ilgili yalan ve mesnetsiz haberlerin kasıtlı yapıldığını, kulübümüze alenen zarar vermeye çalışan ve kazandığımız ivmeyi baltalamak isteyen kalemlerin amacına ulaşamayacağını bir kez daha önemle belirtiriz. Yayınlanan haberler asılsız olup bu tür haber ve iddialara itibar edilmemesini önemle rica ederiz. Kayserispor Kulübü karşı karşıya olduğu bu durumu titizlikle takip etmekte olup; duruma ilişkin tespitler yapmaktadır ve kulübümüz hukuki zeminde doğmuş, doğacak tüm haklarını kullanacaktır. Kamuoyunun bilgilerine arz ederiz.’ şeklinde açıklama yaptı.