- Haberler
- Spor
- Kayserispor-Fenerbahçe öncesi kart tartışmasına Erman Özgür damgası: Zeka seviyesi gittikçe düşüyor
Kayserispor-Fenerbahçe öncesi kart tartışmasına Erman Özgür damgası: Zeka seviyesi gittikçe düşüyor
Fenerbahçe maçı öncesi 7 eksikle sahaya çıkacak Kayserispor için sosyal medyada 'bilerek kart gördüler' iddiası ortaya atıldı. Erman Özgür ise bu görüşü değerlendirdi. Erman Özgür, neler söyledi? Hangi örnekleri gösterdi? Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri Haber bülteninde..
Kayserispor, Süper Lig’in 32. hafta mücadelesinde deplasmanda Fenerbahçe’ye konuk olacak. Sarı-Kırmızılı takım, toplamda sakat ve cezalı olmak üzere 7 eksik oyuncuyla İstanbul’a gitmek zorunda kaldı. Kart cezaları, teknik direktör Sergej Jakirovic’i kara kara düşündürüyor.
Sosyal medyada ‘bilerek kart gördüler’ iddiası
Sosyal medyada Fenerbahçe maçı öncesi yine bir algı operasyonu başlatıldı. Kayserispor’un, Fenerbahçe maçı öncesinde bilerek kart gördüğü ileri sürüldü. Kayserispor'un oynayacağı Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarında sürekli yalan yanlış iddalar ortaya atılıyor.
Erman Özgür’den açıklama: Bilerek olması mümkün değil
Eski futbolcu ve spor yorumcusu Erman Özgür, yaptığı açıklama ile dikkatleri üzerine çekti. Özgür, Kayserispor’un final maçına çıktığını ve bilerek kart görmelerinin mümkün olmadığının altını çizerek, “Ben şunu söyleyeyim, Fenerbahçe haftaya da Kayserispor ile oynayacak. Benzer durumdaki bir takım. Birçok arkadaşım bana, 5 sarı kartlı Eyüp maçından sonra ‘Bak, 5 sarı kartlı Kayserispor maçını soruyor’ diyor. İzlemişler bugün maçı. İzlemediler muhtemelen ama 5 sarı kartı görünce sosyal medyadan yangın yapmak istiyorlar. Gördüğüm kadarıyla zeka seviyesi gittikçe düşüyor. Ben de ona göre bir yorum yapayım. Başka türlü anlamıyorlar galiba" dedi.
Özgür: Final maçı oynarken kart düşünülmez
Ünlü yorumcu, Kayserispor'un final maçına çıktığının altını çizerek, “Şimdi bütün maçları seyrettiğim için söylüyorum: Kayserispor final maçı oynuyor, tamam mı? Final maçı. Final maçı oynarken agresiflik, hırs, gördüğün kartların şekli bambaşka. Adam bugün 10 kişiyle Kasımpaşa’yı yenerse, yüzde doksan ligde kalıyor. Ve bunun motivasyonuyla görülen kartların hiçbiri bir sonraki haftayı düşünerek değil” diye konuştu.
Eyüpspor örneği üzerinden sert eleştiri
Erman Özgür, konuşmasını, “Şimdi gel Eyüp maçına… İlla ki o Eyüp maçını bana bir daha konuşturacaklar. Söyleyeyim; sezonun oyuncusu geçen sene, pardon sezonun ilk yarısında Yunus Akgün’dü. Ahmet Kutucu ile beraber, yanlış hatırlamıyorsam Konya maçında gördükleri kartların çoğu keyfi. Ve aynı Ahmet Kutucu sezonun ilk yarısında en iyi oyuncusuydu, devre arasında Galatasaray’a gitti. Şimdi Allah’ın bir hikmeti mi? İnsanı dönüp dolaşıp konuşturtmayın bir daha” şeklinde devam etti.
‘Maçları izleyin, sosyal medyada değil sahada karar verin’
Ünlü spor yorumcusu Erman Özgür, Kayserispor'un kümede kalma mücadelesi verirken, bilerek sarı kart görmesinin mümkün olmadığını belirterek, “Bak, ben bir daha konuşmadıkça illa ki burada sosyal medyadan yazıyorsunuz. Peki, yazıyorsanız al, söylüyorum. Maçları izleyin. Bugün Kayseri-Kasımpaşa maçını… Kan gövdeyi götürüyor, tabanlar, tekmeler havada uçuşuyor. Çünkü kümede kalma mücadelesi var. Orada can derdine düşmüş adam. Gördüğü kartlar, adamın haftaya kimle oynadığını falan hatırlamadığına yüzde bir milyon eminim” şeklinde sert konuştu.
‘Eyüpspor rahat, Kayserispor can derdinde’
Özgür, son olarak, "Eyüpspor bu sene böyle bir kan revan içerisinde final gibi bir maç oynamadı. Göztepe oynamadı, Samsun oynamadı. Bunlar sezonu rahat geçiren takımlar. Bu takımların oyuncuları büyük maçları ararlar, beklerler. Ve Eyüpspor bu kadar formdayken en iyi 5 tane oyuncusu kart gördüğü zaman, ben bunu eleştiririm. Senin feriştahın gelse benim fikrim değişmez” diye konuşmasını sonlandırdı..
Kayserispor taraftarı Sporadamı ise, Erman özgür'ün bu açıklamasına, “Akıl var izan var, Majid Hosseini son adam kuralı gereği yaptığı faul sonrası Kırmızı kartla oyundan atıldı. Ya mağlup olsaydık? Bunlar konuşulur muydu? Tebrikler Erman Özgür” dedi.