Kayserispor 1 puanı Emrah 'la kurtardı

Süper Lig'in 33. haftasında Çaykur Rizespor'u Kadir Has Stadı'nda konuk eden Yukatel Kayserispor, 1-0 geriye düşmesine rağmen sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldı. Kayserispor puanını 42 yaptı. Şimdi gözler Salı günü oynanacak Trabzonspor maçına çevrildi.

Kayserispor 1 puanı Emrah 'la kurtardı

Ligin açılış maçlarından biri olan Yukatel Kayserispor - Çaykur Rizspor maçı, iki takım için da büyük önem taşıyordu. Kayserispor düşme hattındaki rakibiyle arasındaki puan farkını açarak rahatlamak isterken, Rize ekibi ise Kayseri 'den üç puan alarak ligde kalma umutlarını arttırma hedefindeydi.

Karşılaşmanın ilk yarısında Kayserispor rakibine oranla daha etkili bir oyun ortaya koyarken, İbrahim, Thiam ve Campanharo ile gole yaklaşsa da ağları havalandıramadı. İlk yarı golsüz sona erdi.

İkinci yarının ilk bölümünde Rizespor, etkisini gösterdi. Hikmet Karaman, 61 'de Mustafa Pektemek - Gavranovic değişikliği yaptı. 67. dakikada Kayserispor defansındaki inanılmaz hatalar golü getirdi. Onur, Lung ve Mert tarafından yapılan hatalar silsilesi sonucu, Rizespor oyuna aynı dakika oyuna giren Pohjanpalo ile 1-0 öne geçti. Kayserispor, bu gole 10 dakika sonra Emrah Başsan 'la yanıt verdi.1-1. Kayserispor 'un son dakikalarda Hosseini 'nin kafa vuruşu direkten döndü. Uzatma dakikalarında Rizespor 'un gole yaklaştığı pozisyonda Mert Çetin topu çizgiden çıkardı. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve müsabaka 1-1 sona erdi.

Maçtan dakikalar (İlk yarı)
11. dakikada topla buluşan İbrahim’in vuruşunu kaleci Tarık çeldi.
26. dakikada Eren’in sol kanattan ortasında Cisse’nin vuruşunda meşin yuvarlak direğin yanından auta çıktı.
32. dakikada topla buluşan Thiam’ın şık vuruşunu kaleci Tarık kornere çeldi.
33. dakikada Campanharo’nun ceza sahası dışından vuruşunda top az farkla auta gitti.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)
68. dakikada Kayserispor’un ceza sahası içerisinde gelişen atakta Lung topu yumruklayarak uzaklaştırmak istedi. Lung’un yumrukladığı top Mert’e çapınca Pohjanpalo’nun önünde kaldı. Bu oyuncu düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 0-1
78. dakikada Ramazan’ın ortasında ceza sahası içinde Emrah topu filelere yolladı. 1-1
83. dakikada Emrah’ın kullandığı kornerde topa yükselen Gavranovic’in vuruşunda meşin yuvarlak direkten döndü.
89. dakikada ceza sahası içinde Deniz’in vuruşunda Mert topu kale çizgiden çıkardı.

Stat: Kadir Has
Hakemler: Erkan Özdamar xx, Erdinç Sezertan xx, Kamil Yılmaz xx
Kayserispor: Lung xx, Onur xx, Hosseini xx, Mert xx, Carole xx, Campanharo xx (Ramazan dk. 72 x), Attamah xx, İbrahim xx (Bertolacci dk. 72 x), Emrah xx, Thiam xx, Mustafa xx (Gavranovic dk. 62 x)
Yedekler: Bilal, Uğur, Kolovetsios, Emre, Mane, Cardoso, İlhan
Teknik Direktör: Hikmet Karaman
Çaykur Rizespor: Tarık xx, Gökhanxx, Volmen xx, Ponch xx (Ronaldo dk. 84 ?), Eren xx (Cemali dk. 84 ?) Baiano xx, Fernandes xx, Boyd xx (Aminu Umar dk. 58 x), Sabo xx (Deniz dk. 67 x), Bolaise xx, Cisse xx (Pohjanpalo dk. 67 xx)
Yedekler: Zafer, Alper, Boldrin, Phri, Selim
Teknik Direktör: Bülent Korkmaz
Goller: Pohjanpalo (dk. 68) (Çaykur Rizespor), Emrah (dk. 78) (Kayserispor)
Sarı kartlar: Campanharo, İbrahim (Kayserispor), Fernandes, Eren (Çaykur Rizespor)