Kayseri'nin kültür değerleri Cemiyet'te anıldı

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş ve ERÜ Eğitim Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Remzi Kılıç 3 Mayıs Türkçülük Günü ile Kayseri'nin kültür değerlerini anmak adına Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi.

Kayseri'nin kültür değerleri Cemiyet'te anıldı

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ’ın da katıldığı basın toplantısında açıklamalarda bulunan İl Kültür Turizm Müdürü Taymuş, 3 Mayıs Türkçülük Günü’nde Kayseri’de ilk gazeteyi çıkaran Yunus Bekir'in anılacağını ifade etti. Taymuş konuya ilişkin şunları dile getirdi; "Bilindiği gibi 3 Mayıs’ta ilimizde doğan ve yetişen Yunus Bekir Bey’i anma programı düzenliyoruz. Bu programı Kayseri Kültür ve Turizm Derneği ile beraber düzenliyoruz. Bizler kurum olarak ilimize hizmet etmiş manevi değerlerimizin, milli değerlerimizin hepsini anmak gerekiyor ve anıyoruz.  Seyyit Burhaneddin hazretlerini anıyoruz, Vali Muammer Bey’i anıyoruz, Kadı Burhaneddin’i anıyoruz. Günümüzün bilgelerinden geçtiğimiz günlerde rahmetli olan Nevzat Türkten, Nevzat ağabeyimizi anıyoruz. İşte Yunus Bekir Bey de 1910 yılında Türkçe gazete çıkarıyor. Kayseri gazeteciliğinin başlangıcı ve ilham kaynağıdır. O yüzden böyle bir değeri anmak gerekiyor. 3 Mayıs günü Turan’daki mezarı başında Yunus Bekir’i rahmetle, minnetle, özlemle anacağız."
 
ERÜ Eğitim Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Remzi Kılıç ise yaptığı konuşmada “3 Mayıs Kayserimiz için çok önemli bir gün. 3 Mayıs Türkçüler Günü münasebetiyle Kayserimizin en köklü gazetecilerinden Yunus Bekir Bey’i kabri başında anacağız" diyerek, Kayseri’nin tarihi ve kültürel değerlerine değindi. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kılıç, Gazeteci Yunus Bekir’in mezarı başında anılmasının ardından Melikgazi Belediyesi Kültür Merkezi’nde akşam saat 19.00’da hem Yunus Bekir’i, hem Erciyes Dergisi’nin 40’ıncı yılını, hem de Kültür ve Turizm Derneği’nin 60’ıncı yılını kutlama adına bir program düzenlediklerini iletti ve bütün Kayserilileri, vatanperverleri programa davet etti. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ