Kayserililerin korktuğu o hayvan yolda yaralı halde bulundu

Kayseri – Develi yolunda, bir sürücü yolda ilerlerken, aracının önüne nesli tükenmekten olan ve Kayserilin kâbusu haline gelen o hayvan gece saatlerinde yaralı bir şekilde bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayserililerin korktuğu o hayvan yolda yaralı halde bulundu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri – Develi yolunda seyir halinde olan bir sürücü, nesli tükenmekte olan ve Kayserililerin kabusu haline o hayvanı yaralı bir şekilde buldu.

Develi yolunda seyir halinde olan bir sürücü, aracının önünde beklenmedik bir manzara ile karşılaştı. Yol boyunca ilerlerken, nesli tükenmek üzere olan ve özellikle Kayserili çiftçilerin en çok korktuğu hayvanlardan biri olan sansar, yaralı halde bulundu.

Kayserililerin korktuğu o hayvan yolda yaralı halde bulundu

Sürücü Develi yolunda ilerlerken ani bir hareketle aracını durdurdu ve yolda yaralı halde yatan sansarı fark etti. Olay yerine yaklaşarak daha yakından incelediğinde, sansarın belinin kırıldığını ve yardıma ihtiyacı olduğunu fark etti. Sansarın, doğaya geri dönmesi için gerekli tedavi süreci başlatıldığı öğrenildi. 

Kayserili çiftçilerin kâbusu haline geldi

Gece saatlerinde aktif olan sansarlar, avlanmak için genellikle karanlık saatleri tercih ediyorlar. Özellikle kemirme alışkanlıkları nedeniyle çevreye zarar vermesiyle biliniyor. Ayrıca kümeslerde bulunan tavukları ve yumurtaları yemelerinden dolayı, Kayserili çiftçilerin kâbusu haline geldi.

Kayseri'deki çiftçiler, sansarların tavuk kümeslerine yapacağı saldırıları engellemek için çeşitli önlemler alıyorlar. Ancak boyutlarının küçük olması nedeniyle genellikle çevresel engelleri aşabildikleri ve onlarca çiftçinin tavunuğunu telef ettiği de biliniyor.