Kayserilileri üzecek, oto yıkamacıları güldürecek haber geldi

Kayserilileri üzecek, oto yıkamacıları güldürecek haber meteoroloji kaynaklardan geldi. Afrika üzerinden gelen ve Türkiye'ye yönelen toz bulutu için ciddi uyarı geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Kayserilileri üzecek, oto yıkamacıları güldürecek haber geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayserilileri üzecek, oto yıkamacıları güldürecek haber meteoroloji kaynaklarından geldi. Afrika üzerinden gelen ve ülkemize yönelen ciddi boyutlardaki toz taşınımının etkileri, önümüzdeki günlerde hissedilmeye başlanacak. Etkisini gösterecek olan toz bulutu araçlarda yoğun kirliliğe sebep vereceğinden araç sahipleri oto yıkamacıların yolunu tutacak.

Kayserilileri üzecek, oto yıkamacıları güldürecek haber geldi

Solunum yolu rahatsızlığınız varsa dışarı çıkmayın

Toz taşınımının başta solunum yolları olmak üzere sağlık üzerindeki olası etkilerine karşı vatandaşların dikkatli olması ve gerekli tedbirleri alması gerekiyor. Özellikle çocuklar, yaşlılar ve solunum yolu rahatsızlığı bulunan bireylerin dışarıda fazla kalmamaları, maske kullanmaları öneriliyor.

Özellikle açık alanlarda çalışanlar, seyahat edecek olanlar ve dışarıda zaman geçirecek olan vatandaşlar, meteoroloji raporlarına dikkat ederek gerekli koruyucu önlemleri almaları konusunda uyarılıyor. Hava olaylarıyla ilgili paylaşım yapan Hava forum, Afrika’dan gelecek toz bulutlarının Akdeniz tarafından geleceğini ve hafta sonu etkili olabileceğini paylaştı.