Kayserililere Yeni Masraf: Eskiden Bedavaydı Artık Ücretli

Kayseri'de de şubesi bulunan ünlü dondurma markası, artan maliyetlerden dolayı bedava olan ürünü artık belli bir ücret miktarında satışa sunacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayserililere Yeni Masraf: Eskiden Bedavaydı Artık Ücretli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Artırılan maliyetler, en çok tercih edilen dondurma markasının Kayseri'de şubelerinde bedava sunduğu ürünü ücretli hale getirmesine neden oldu.

Meşhur Kahramanmaraş dondurmasını Türkiye'nin 81 ilindeki bayilerinde satan ve franchise sistemiyle birçok ilde faaliyet gösteren marka, boş külah için ücret alma kararı aldı. Mayıs ayında açıklanan verilere göre, Türkiye'deki yıllık enflasyon oranı yüzde 75,45 seviyesine ulaştı. Dolayısıyla ünlü marka artan maliyetleri gerekçe göstererek, külah fiyatını 6,5 TL olarak satacaklarını duyurdu.

Kayserililere Yeni Masraf: Eskiden Bedavaydı Artık Ücretli

Boş külahtan ücret alınacak

Olay, markanın bir şubesinde çekilen bir fotoğrafın sosyal medyada paylaşılmasıyla gün yüzüne çıktı. Fotoğrafta, şubenin duvarında asılı olan bir yazı dikkat çekti: ‘Üzgünüz maliyetlerden dolayı kilo dondurma satışlarında külahlarımız ücretlidir. Boş külah 6,5 TL.’ Bu ilan, müşteriler tarafından tepkiyle karşılandı ve kısa sürede sosyal medyada geniş bir yankı buldu.