Kayserililere net mesaj: Yozgat ve Sivas'ı bırakın, Adana ile Mersin'e bakın!

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) Kalkınma Programı Direktörü Ekrem Cunedioğlu, Kayseri iş insanlarına dikkat çekici bir mesaj verdi: Yozgat-Sivas ile değil Adana-Mersin ile aynı kümede olmak için lobi yapın. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'in haber bülteninde…

Kayserililere net mesaj: Yozgat ve Sivas'ı bırakın, Adana ile Mersin'e bakın!

Kayseri Sanayi Odası Meclis toplantılarının bu ayki konuğu, TEPAV Kalkınma Programı Direktörü Ekrem Cunedioğlu oldu. ‘İkinci yüzyılda Türkiye Ekonomisi ve Kayseri: Değişime Nasıl Uyum Sağlayacağız?’ başlıklı bir sunum yapan Cunedioğlu, Kayserili sanayicilere önemli mesajlar verdi.

Ekonomim gazetesinden Hilal Sönmez’in haberine göre, TEPAV Kalkınma Direktörü Ekrem Cunedioğlu,  Kayserili sanayicilere, kentin TR72 Bölgesi’nde olduğunu hatırlatarak, Yozgat-Sivas ile değil Adana-Mersin ile aynı kümenin oyuncusu olmak için lobi yapın mesajı verdi.

’İkiz dönüşüme iyi hazırlanmalıyız’

TEPAV Kalkınma Programı Direktörü Ekrem Cunedioğlu, meclis üyelerine gerçekleştirdiği sunumda öncelikle Kayseri’nin ekonomik potansiyeli ile ilgili genel bir tablo çizdi.

Kayseri iş dünyasının geleceğe dönük atması gereken adımları sıralayarak, üretimde ikiz dönüşümün ve beraberinde insan kaynağı kısmında doğacak yeni ihtiyacın karşılanmasına yönelik neler yapılması gerektiğini anlatan Cunedioğlu, ‘Trend çok hızlı işliyor. Avrupa ile ticaretimizi sürdürmek istiyorsak ikiz dönüşüm sürecine iyi hazırlanmamız lazım’ dedi. Kayseri özelinde ise verimlilik ve ihracat artışını daha ileriye taşımak gerektiğini vurgulayan Cunedioğlu, kentin TR72 Bölgesinde olduğunu da hatırlatarak, şunları söyledi: ‘Kayseri, TR72 Bölgesi’nde. Ancak Kayseri, Yozgat ve Sivas ile mi yoksa Adana ve Mersin ile mi aynı bölgede? Bu bir kafa karışıklığı. Hükümete vermemiz gereken sinyallerden biri de bu. Kayseri’yi Yozgat ve Sivas ile aynı kümenin oyuncusu gibi düşünmemeliyiz. Bu mantalitenin değiştirilmesi için lobi yapılması gerekiyor.’