Kayserililere kötü haber - Paralar faiziyle geri alınacak!

Sosyal Güvenlik Kurumu sıkı önlemlere başladı. SGK'yı kandırmaya çalışanlar yandı. Kayseri'de paralar faiziyle geri alınacak. Kayserili vatandaşlar bu haberi araştırıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayserililere kötü haber - Paralar faiziyle geri alınacak!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) sıkı denetimlere başladı. 

SGK emekli aylığı talebinde bulunan boşanan bireylere karşı önlemler alıyor. Kayseri dahil 81 ilden vatandaşlar binlerce ihbar yapıyor. SGK vatandaşların ihbarlarına kayıtsız kalmadı ve sıkı denetimlere başladı. Yapılan denetimler sonucunda 2 bin 418 kişi tespit edildi ve vatandaşların aylıkları kesildi.

Kayserililere kötü haber - Paralar faiziyle geri alınacak!

SGK'nın 2023 yılı faaliyet raporu kamuoyuna açıklandı. Raporda, kayıt dışılıkla mücadele kapsamında elde edilen veriler dikkat çekti. Raporda bulunan hususlardan biri, emekli maaşı alabilmek için eşinden boşanan bireylerin sayısı oldu. Ayrıca, sigortalının vefatı durumunda geride kalan çocukların aldığı ölüm aylıklarında tespit edilen hileler de raporda belirtildi.

NTV'nin haberine göre ayrıca SGK, eşiyle boşanmasına rağmen birlikte yaşamaya devam eden 2 bin 418 kişinin aylıklarını kesti. Bu kişiler, aldıkları maaşları geriye dönük faiziyle birlikte ödemek zorunda kaldığı belirtildi. Geçen yıl ise toplamda 101 bin 794 işyeri denetlendi ve bunlardan bin 533'ü sahte olduğu tespit edildi. SGK tarafından yapılan tüm tespitler sonucunda ise toplamda 1.2 milyar TL para cezası kesildi.