Kayserililere kötü haber! 2-3 yıl daha sürecek…

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Kayserilileri üzecek bir açıklamada bulundu. Et fiyatlarıyla ilgili endişe verici açıklamalarda bulunan yetkililer artışın 2-3 yıl daha sürebileceğini belirtti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayserililere kötü haber! 2-3 yıl daha sürecek…

Kırmızı ette fiyat artışı, yeni yılda da durdurulamıyor. Konuyla ilgili Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği tarafından yapılan açıklamada artışın 2-3 yıl daha sürebileceğini belirtti.

Kayserililere kötü haber! 2-3 yıl daha sürecek…

Et ve Süt Kurumu, kesim fiyatlarını durdurmak için ithalata devam ederken, iç piyasada kesim fiyatları da yükselmeye devam ediyor. Vatandaşa ulaşırken de afaki rakamlarla satışı yapılan et fiyatları tüm Türkiye’de tepkileri çekiyor.

Geçen yıldan bu yana ikiye katlayan et fiyatlarındaki yükseliş sürüyor. İstanbul’daki kasaplarda ilçeden ilçeye hatta mahalleden mahalleye fiyatlar değişse de 500 TL’nin altında kıyma ve kuşbaşı bulmak artık çok zor. Bazı ürünlerin kilosu ise bin lirayı geçti.

Et ve Süt Kurumu’nun şubesi olan illerde vatandaşlar ucuz et alabilmek için metrelerce kuyruk oluşturuyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği yetkilileri et fiyatlarında yaşanan artışın önümüzdeki 2-3 yıl boyunca devam edebileceğini aktardı.

Heyetten yapılan açıklamada, fiyat artışlarındaki sebepler arasında besicilerin kesim fiyatlarının yükselmesiyle ellerindeki hayvanları satmayı tercih etmesi, iç piyasada üretimin azalması ve kontrollü olmayan ithalatın olduğu kaydedildi.