Kayserililer Yaz İnsanı Mı Yoksa Kış İnsanı Mı? – Anadolu Haber Sokakta

Soğuğa nerelisin diye sormuşlar 'Aslen Erzurumluyum ama Sivas'ta oturuyorum' demiş. Biz da Anadolu Haber olarak, Kayseri'de de ikametgahı bulunan soğuk ile ilgili Kayserili vatandaşa sıcak yaz aylarını mı yoksa soğuk kış aylarını mı tercih ettiklerini nedenleri ile birlikte sorduk.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayserililer Yaz İnsanı Mı Yoksa Kış İnsanı Mı? – Anadolu Haber Sokakta

Türkiye’nin soğuk kesimlerinde yaşayan insanlar, geçmişten günümüze soğuklarla ilgili birçok cümle türetmiş fakat dilden dile en çok yayılan cümlelerden biri; ‘Soğuğa nerelisin diye sormuşlar; Aslen Erzurumluyum ama Sivas’ta oturuyorum’ demiş’ cümlesi olmuştur. Soğuğun Türkiye’de birçok ilde ikametgahı bulunurken biz de Anadolu haber olarak Kayseri’de de ikametgahı bulunan soğukla ilgili düşüncelerini almak için Kayseri halkına mikrofonumuzu yönelttik.

Kayseri halkı olarak sıcağın daha çok sevildiğini belirten bir vatandaş; ‘Sıcak daha iyi olur, yazı seviyoruz Kayseri halkı olarak.’ dedi.

Yazın gezdiğini söyleyen bir vatandaş; ‘Sıcak. Sıcak daha iyi, geziyorsun tozuyorsun. Kışın soğukta çıkamıyoruz.’ cümlelerini kullandı.

Yaz insanı olduğunu ifade eden bir vatandaş; ‘Üşüyoruz yapacak tek şey bu. Kalın kalın giyiniyoruz çıkıyoruz onun harici donuyoruz yani direkt. Yaz mevsimini tercih ediyorum.’ dedi.

Kasaplık yaptığını ve yaz mevsimini daha çok sevdiğini söyleyen bir vatandaş; ‘Ben kasaplık yapıyorum, işe giderken normal tişörtle gidiyoruz yazın, kışın üst üste giyiyoruz, rahat çalışamıyoruz bence yaz daha mantıklı.’ İfadelerini kullandı.

Çalışma konusunda yaz aylarını tercih ettiğini söyleyen bir vatandaş; ‘Yaz yazın güzeldir, kış da kışın yani ikisi de güzel. Kışın daha güzel oluyor bereketli olduğu için. Karlı bir havayı daha çok severim.’ dedi.

Kışın bir şey yapamadığını ifade eden vatandaş; ‘Yaz daha eğlenceli kışın bir şey yapamıyoruz ki, kışın hiçbir şey yapamam mesela dışarıya çıkamazsın gezemezsin tozamazsın biz de genciz gezeceğiz tozacağız yaz o yüzden. Yazın eve gitmiyoruz geziyoruz hep, tatil-matil arkadaşlarla geziyoruz işte.’ cümlelerini kullandı.

Yazın tatile havuza gittiğini söyleyen bir vatandaş; ‘Yazı tercih ediyorum. Çünkü yazın her yere gidebilirim hem de tişört falan giyebiliyorum, kışın çok soğuk oluyor montla falan geziyorum öyle sevmiyorum.’ dedi.

Yazı daha fazla tercih ettiğini söyleyen vatandaş; ‘Kışın soğuk oluyor, soğuk havayı pek tercih etmiyorum hastalıklar vs. yazın daha iyi sosyal aktiviteler yapabiliyoruz o yüzden.’ dedi.

Mayıs ayında doğduğunu söyleyen bir vatandaş; ‘Ben bana göre yaz insanıyım, çünkü insanların doğduğu tarihler bence sevdikleri havaları etkileyen şeyler. Aslında ilkbaharda doğdum o yüzden yazı daha fazla seviyorum. ‘ cümlelerini kullandı.

Kışın aktivite yapamadığını belirten vatandaş ise; ‘Yazın sıcak bir mevsim daha tercih ederim, kışın çok üşüyoruz hava çok soğuk oluyor, istediğim tarz giyinemiyorum mesela, o yüzden ben yazı tercih ederim. Ben aktivite yapmayı da severim, kitap okumayı, yürümeyi, spor yapmayı falan bu havalarda yapamıyorum. O yüzden kış değil de yaz daha iyi oluyor.’ İfadelerini kullandı.

Çalıştığı için sıcağı tercih ettiğini belirten vatandaş; ‘Kışın donuyoruz, çok soğuk oluyor. Biz çalıştığımız için oralar daha çok soğuk oluyor donuyoruz.’ dedi.