Kayserililer dikkat! Yeniden geliyor…

Aşırı sıcakların yaşandığı Kayserililer bugünlerde hava sıcaklığının düşmesiyle biraz rahat nefes almışlardı. Ancak uzmanlar önümüzdeki günlerde kavurucu sıcakların yeniden geleceğini söyleyerek vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Kayserililer dikkat! Yeniden geliyor…

Geçtiğimiz haftalarda yaşanan aşırı sıcak havalar Kayserilileri bunaltmıştı. Hava sıcaklığının düştüğü bugünlerde ise Kayserililer rahat bir nefes aldı, ancak uzmanlar kavurucu sıcaklarını yeniden geleceğini söyleyerek vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuyor.

Kayserililer dikkat! Yeniden geliyor…

Kavurucu sıcakların etkisi altındaki yurt genelinde yağışlar pazartesi günü önce Akdeniz'i ardından Karadeniz'i serinletecek. Çarşamba günü ülkeye veda edecek yağışlar yerini yeniden yakıp kavuran sıcağa bırakacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Kenan Yüksel, ‘Sıcaklıklar çarşamba gününden itibaren yeniden artışa geçecek. Geçtiğimiz günlerdeki gibi ekstrem sıcaklıklar olmayacak ama yine de kavurucu sıcaklıklar bizimle beraber olacak’ dedi.

Kayserililer dikkat! Yeniden geliyor…Yüksel, yurt genelinde çarşambaya kadar kademeli olarak azalacak hava sıcaklıklarının çarşamba gününden itibaren yeniden yerini kavurucu sıcaklıklara bırakacağını bildirdi.

Yüksel, yaptığı açıklamada, son tahmin ve değerlendirmelere göre Türkiye'de sıcaklıkların kademeli olarak düşmesini beklediklerini söyledi.

Yağışların ise pazar günü Ege kıyıları ile Akdeniz'in iç ve doğu kesimlerinde görüleceğini aktaran Yüksel, şunları kaydetti, ‘Pazartesi günü Akdeniz Bölgesi, Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleriyle, Afyonkarahisar, Niğde, Kayseri, Sivas ve Malatya'da sağanak ve gök gürültülü sağanak bekliyoruz. Salı günü ise yağışların doğu kesimlere hareket etmesini, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'yle Sivas çevrelerinde yağışlar görülmesini bekliyoruz. Çarşamba itibarıyla yağışlı havanın da ülkemizi terk edeceğini söyleyebiliriz’