Kayserililer dikkat – Trafik cezalarınızı bir dilekçeyle iptal ettirebilirsiniz!

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren önemli bir detay ortaya çıktı. Trafik cezalarınızı bir dilekçeyle iptal ettirebilirsiniz. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayserililer dikkat – Trafik cezalarınızı bir dilekçeyle iptal ettirebilirsiniz!

Milyonlarca kurallara uymayan sürücü pek çok ceza çeşidiyle karşı karşıya kalabiliyor. Ancak bazı cezalar var ki bir dilekçeyle bu cezalarınızı iptal ettirebiliyorsunuz. Detaylar Kayseri Anadolu Haber’de…

Trafik polisleri trafiğin huzuru ve güvenli trafik akışını sağlamak için pek çok kere denetimler gerçekleştiriyor. Bu denetimler sonucunda trafik kurallarına uymayan sürücülerin tespiti sağlanırken bu sürücülere belirli cezalar kesiliyor. Ancak bazen bu cezalar gözden kaçan durumlarda haksız yere de olabiliyor.

Yolda hız sınırı levhası bulunmadığı halde hız sınırı ihlali nedeniyle ceza kesildiyse, bu cezayı iptal ettirmeniz mümkün. Radar veya hız sınırı olduğunu gösteren herhangi bir levha yoksa, hız sınırı ihlali nedeniyle ceza kesilemez. Bu tip durumlarda, gizli radar uygulaması olarak bilinen bu cezaları iptal ettirebiliyorsunuz.

Acil bir durum nedeniyle hız sınırını aşmanız ve ceza yazılması halinde de bu ceza iptal edilebilir. Acil bir durumunuz olması halinde, geçiş üstünlüğünüz olduğu kabul edilir. Örneğin, acil hasta taşıyan bir araçtaysanız, trafik cezaları iptal edilebilir.

Trafik cezası gelmesi halinde, bir dilekçe yazarak olayı anlatıp adliyelerde bulunan Sulh Ceza Hakimliğine başvuru süreci gerçekleştirebilir. Dilekçede ödediğiniz ceza miktarının iadesi için itirazda bulunabilir.