Kayserililer dikkat! Sıkı denetim geliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı tatili öncesinde yaşanabilecek yoğunluklar nedeniyle sorun yaşamamak adına sıkı denetimler yapılacağını duyurdu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Kayserililer dikkat! Sıkı denetim geliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı tatili öncesinde yaşanabilecek yoğunluklar nedeniyle otobüs bileti bulma konusunda sorun yaşamamak adına sıkı denetimlerin yapılacağını duyurdu. 

Ramazan Bayramı’nı şehir dışında geçirmek isteyen Kayserililer her bayramda olduğu gibi bu bayramda da otogarın yoğun geçeceği tahmin ediliyor. Dolayısıyla bayram günü ve sonrası için otogarda herhangi bir olumsuzluk yaşanamaması için bakanlık sıkı denetimlerin yapılacağını söyledi. Bakan Uraloğlu, denetimler kapsamında, otobüs firmalarına turizm taşımacılığında kullanılan otobüslerin de kullanılmasına izin verildiğini belirtti. Öte yandan vatandaşların seyahatlerini daha rahat ve konforlu bir şekilde gerçekleştirebilmeleri için demiryolu ve hava yolu hizmetlerinde bu tür önlemleri aldıklarını belirtti.

İzni olmayanlara idari para cezası

Uraloğlu yaptığı açıklamada, ‘Ramazan Bayramı tatili döneminde vatandaşlarımızın otobüs bileti bulma konusunda herhangi bir sorunla karşılaşmamaları ve fahiş fiyatlarla karşılaşmamaları için Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğümüz tarafından denetimler artırıldı’ dedi. Korsan taşımacılık yapan firmalara ve sefer izni olmadan faaliyet gösterenlere idari para cezası kesileceğinin altını çizdi.

Ayrıca, bayram dönemlerinde karayoluyla seyahat eden yolcu sayısında yaşanacak artışlar nedeniyle otobüs firmalarından ek seferler düzenlemeleri talep edildiğini ifade etti. Uraloğlu, bu önlemlerin bayram tatili süresince vatandaşların seyahat deneyimini olumlu yönde etkileyeceğini ve taleplerin karşılanmasına yardımcı olacağını vurguladı.

Hava yolu ulaşımı için hazırlıklar tamamlandı

Ramazan Bayramı süresince rahat ve güvenli bir hava yolu ulaşımı için gerekli tüm hazırlıkların tamamlandığını vurgulayan Uraloğlu; ‘Başta İstanbul Havalimanı olmak üzere yurt genelindeki diğer tüm havalimanlarında yoğunluktan kaynaklanabilecek herhangi bir sorun yaşanmaması için gerekli tüm önlemleri aldık’ dedi.

Tren Seyahatlerine Ek Kapasite

Bakan Uraloğlu, 5 Nisan ile 15 Nisan 2024 tarihleri arasındaki tatil döneminde, İzmir Mavi Ekspresi, Doğu Ekspresi gibi önemli Bölgesel Trenlerde pulman ve yataklı vagonların ilave edileceğini açıkladı. Bakan Uraloğlu, bu adımın tatil süresince demiryolu seyahatlerinde yaşanabilecek yoğunluğu karşılamak amacıyla atıldığını söyledi.

Yapılan açıklamaya göre, anahat ve bölgesel trenlerde günlük karşılıklı 28 vagon ilave edilerek 10 günlük tatil döneminde toplam 15 bin 200 koltuk kapasitesi artışı sağlanacak. Bu eklemelerle birlikte, bayram boyunca demiryollarına toplamda 33 bin kişilik ek kapasite sağlanmış olacak.