Kayserililer Dikkat! Randevu Sisteminde Yeni Gelişme!

Türkiye genelinde olduğu gibi Kayseri'de de randevularını iptal etmeden muayeneye gelmeyenlerle ilgili adım atan Sağlık Bakanlığı'nın yeni uygulaması sonuç verdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde...

Kayserililer Dikkat! Randevu Sisteminde Yeni Gelişme!

Türkiye genelinde olduğu gibi Kayseri’de de randevularını iptal etmeden muayeneye gelmeyenlerle ilgili adım atan Sağlık Bakanlığı’nın yeni uygulaması sonuç verdi Sağlık Bakanlığı'nın başlattığı yeni uygulama, randevu sistemine katılımı artırmayı hedefliyor. Bu adımın aynı zamanda hasta memnuniyetini artırması bekleniyor.

Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden alınan randevuların zamanında iptal edilmemesi, hasta memnuniyetini olumsuz etkiliyordu. Sağlık Bakanlığı'nın Onaylı Randevu Sistemi adını verdiği yeni uygulama, bu sorunu çözmeyi amaçlıyor.

Yeni uygulama sayesinde randevularını onaylamayan hastaların randevu tarihleri, diğer hastaların randevu alabilmesine olanak sağlayacak şekilde düzenleniyor. İlk verilere göre, Onaylı Randevu Sistemi'nin devreye alınmasıyla randevu katılım oranı yüzde 92'ye ulaştı ve bu, hastaların randevu almasında önemli bir kolaylık sağladı.

Ayrıca, yeni sistem randevu bekleyenlerin bekleme süresini de kısalttı. Öncesinde 7 gün beklemek zorunda kalan vatandaşlar, artık randevularını ortalama 3 gün içinde alabiliyorlar.

Randevu oluşturan vatandaşların, randevu tarihinden bir gün önce saat 20.00'a kadar randevularını onaylamaları gerekiyor. Ancak 65 yaş ve üstü vatandaşlar için bu onaylama işlemi gerekmiyor. Ayrıca, randevuya gitmeyecek olanların da bu durumu sistem üzerinden beyan etmeleri gerekiyor. Ancak randevuya onay verip gitmeyenlerin aynı branş için 15 gün süreyle yeni randevu almaları kısıtlanıyor.

Bu yeni düzenleme, Kayseri'deki vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştıracak gibi görünüyor.