Kayserililer dikkat - Planınızı ona göre yapın – Bayram uyarısı geldi!

Tüm Türkiye'de son zamanlarda mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklarla ilgili uzmanlardan uyarı geldi. Durum tersine dönebilir. Bayramda planınızı ona göre yapın. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayserililer dikkat - Planınızı ona göre yapın – Bayram uyarısı geldi!

Son zamanlarda mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklarla ilgili uzmanlar bayram uyarısında bulundu. Ramazan Bayramı’nda durumun tersine dönmesi bekleniyor. Kayserililer ise planlarını oluşturmak adına bayramda yaşanacak hava durumunu merak ediyor.
Meteorolojik kaynaklar Ramazan Bayramı tatiline denk gelen günlerde yağmur beklendiğini belirterek, hangi şehirlerin olumsuz hava koşullarından etkileneceğini açıkladı.

El Nino hareketleri nedeniyle, hava sıcaklıklarında yaşanan tutarsızlıklar devam ediyor. Kayseri’de vatandaşlar yaz sezonu tişörtlerle dışarı çıkarak açtı. Erken ısınan hava, yaz aylarının kavurucu derece sıcak olacağı korkusuna neden olurken, beklenen yağmur haberi geldi.

Tatil planlarınızı buna göre yapın!

Kamu çalışanları için 9 gün olarak belirlenen tatil, özel sektör çalışanları içinse 3 gün olarak netleşti. Birçok çalışan, bu günler için tatil planları yaparken, Türkiye’nin yüzde 60’lık bölümünün bayram boyunca yağış altında olacağı öğrenildi.

Hava Forum tarafından yapılan paylaşımda, ‘Bayramda yurdun %60’ı yağmur görebilir. Tatilde yağmur piyangosu nereleri vuracak henüz tam belli değil. Bir yağış durumu var sürekli bölge değiştiriyor, gelişmeleri takip ediyoruz’ ifadelerine yer verilirken, yağmurun beklendiği şehirler arasında İstanbul ve Ankara da yer aldı.

Ankara’ya yapılan uyarının Kayseri’de de etkili olması bekleniyor.