Kayserililer dikkat - Ödediğiniz o tutarlar iade edilecek!

Yargıtay milyonlarca emekliyi ilgilendiren emsal bir karara imza attı. Yargıtay'ın aldığı karara göre emekli maaşlarından kesilen o tutarlar iade edilecek. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayserililer dikkat - Ödediğiniz o tutarlar iade edilecek!

Milyonlarca emeklinin hayatını doğrudan etkileyen bir karar alındı. Yargıtay emekli maaşlarından yapılan kesintilere ilişkin verdiği kararda kesinti yapılan tutarların geri iadesine hükmetti. Kayseri'de yaşayan vatandaşların da sürekli şikayet ettiği kesinti tutarları ile ilgili alınan karar emekliler arasında büyük sevinç yaşattı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber’de…

Kayserililer dikkat - Ödediğiniz o tutarlar iade edilecek!

Yargıtay, emeklilik aylıklarının, gelirlerinin ve ödeneklerinin, muvafakat alınmaksızın haczedilemeyeceği veya bloke edilemeyeceği yönünde tarihi bir karara imza attı.

Bu kararla birlikte bankaların emekli vatandaşların maaşlarından yaptığı kesintilere net bir son verilmiş oldu. Yargıtay, emekli aylıklarını yaşam hakkı olarak tanımlarken bu gelirlere herhangi bir bloke veya kesinti yapmanın Anayasa’ya aykırı olduğuna hükmetti.

Kesintiler iade edilecek!

Alınan karar ile SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensuplarının maaşlarından yapılan tüm kesintilerin iade edilmesine hükmedildi.
Karar neticesinde emekli maaşları artık bankalar tarafından muvafakat alınmadan haczedilemeyecek ve bloke edilemeyecek. Yapılan kesintiler, hukuka aykırı olarak kabul edilirse, emekliler dava yoluyla iadelerini talep edebilecek.