Kayserililer dikkat – 12 bin TL ceza ödemeyin!

Kayserililer bu habere dikkat edin. Son tarih belirlendi. Bu tarihe uymayan vatandaşlar 12 bin TL ceza ödeyecek. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayserililer dikkat – 12 bin TL ceza ödemeyin!

Eski tip sürücü belgelerinin geçerlilik tarihi belli oldu. Bu tarihten sonra yeni tip sürücü belgesi almayan vatandaşlar 12 bin TL ceza ödeyecek.

Eski tip sürücü belgelerinin geçerlilik süresi 31 Aralık 2024'te sona eriyor. Bu tarihe kadar yenilenmeyen eski tip sürücü belgeleri geçerliliğini yitirecek. Ayrıca bu tarihten itibaren ehliyet yenileme işlemlerini tamamlamayan sürücülere idari para cezası uygulanacak.

Bakanlık tarafından yapılan eski sürücü belgelerinin değiştirilmesi prosedürü 31 Aralık 2022 tarihine kadar tamamlanması gereken bir işlem olarak belirlenmişti. Ancak bu süre vatandaşlar için 2 yıl daha uzatıldı ve son tarih 31 Aralık 2024 olarak güncellendi. Bu tarihten sonra kimlik yenilemesi yapmak isteyen vatandaşlar 12 bin TL idari para cezası ile karşılaşacak.

Yetkililer, yeni tip sürücü belgesi almak isteyen vatandaşların başvuru yoğunluğundan kaynaklı yaşanabilecek mağduriyetleri göz önünde bulundurması ve başvurularını yılın son aylarına bırakmamaları çağrısı yaptı.

Yeni tip ehliyet temin etmek için ALO 199'u arayabilir veya nvi.gov.tr adresi üzerinden online randevu oluşturabilirsiniz. Ayrıca E-Devlet üzerinden başvurabilir ya da ALO 199 mobil uygulamasını cep telefonunuza indirerek de randevu talep edebilirsiniz. Başvuruları arzu ettiğiniz herhangi bir nüfus müdürlüğünde yapabilirsiniz.