Kayserili Ünlü Ailenin Köşkü İcradan Satılıyor!

Türkiye'nin en önemli holdinglerinden biri olan Sabancı Holding'e ait köşk icradan satışa çıkarılıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Kayserili Ünlü Ailenin Köşkü İcradan Satılıyor!

Sabancı Holding’e ait Sarıyer Emirgan’daki Sakıp Sabancı Müzesi içinde yer alan tarihi Atlı Köşk’ün 1/48 hissesi icra dairesi tarafından satışa çıkartıldı. 

1927 yılında İtalyan mimar Edouard De Nari’ye yaptırılan ve bahçesine yerleştirilen at heykelinden ötürü ‘Atlı Köşk’ olarak anılmaya başlanan konut için istenen bedel 62 milyon 500 bin lira olarak açıklandı. 

Meşhur Atlı Köşk için ilk teklif verme sürecinin 24 Temmuz’da başlayacağı edinilen bilgiler arasında. 

Kayserili Ünlü Ailenin Köşkü İcradan Satılıyor!

Tapu kayıtlarında yer alan bilgiye göre, Sabancı Holding’e ait köşk 14 bin 35 metrekare olarak geçiyor. 

Köşk’ü satın almak isteyenler için belirlenen ilk teklif tarihi 24 Temmuz -31 Temmuz 2024 tarihleri arası olarak açıklandı.
İlk turda alıcısı çıkmazsa ikinci tur için belirlenen tarih 21 Ağustos-28 Ağustos 2024 tarihleri olarak belirlendi. Atlı Köşk’ün 1/48 hissesine biçilen değere bakıldığında toplam bedel 3 milyar lira ediyor.

Edinilen bilgilere göre, Sevilay Sabancı Çınar'ın borçları, Sakıp Sabancı Müzesi içinde yer alan tarihi Atlı Köşk’ün satılma nedeni oldu.

Sevilay Sabancı Çınar Kimdir?

Çınar, Merhum ünlü iş adamı Kayserili Sakıp Sabancı’nın kardeşi Hacı Ömer Sabancı’nın oğlu İhsan Sabancı’nın yasak aşktan dünyaya gelen kızı olduğunu iddia etmiş ve bu konunun netliğe kavuşması için mahkemeye başvurmuştu.

Kayserili Ünlü Ailenin Köşkü İcradan Satılıyor!

15 yıla yakın bir süredir devam eden dava Sevilay Sabancı Çınar’ın, Sabancı Holding’in kurucusu Hacı Ömer Sabancı’nın mirasçısı olduğu onaylanmıştı.

Atlı Köşk’e ihtiyati tedbir koyan mahkeme, Atlı Köşk için Sabancı Ailesi’nden 5 kardeşin, Sabancı Çınar’a 5 milyon 833 bin TL tazminat ödemesine hükmederek davayı sonlandırmıştı.