Kayserili Profesörden Acı Haber!

Kayseri'nin yetiştirdiği bilim insanlarından Profesör Dr. Yusuf Benli'den acı haber geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayserili Profesörden Acı Haber!

Kayseri’nin yetiştirdiği bilim insanlarından Profesör Dr. Yusuf Benli’den acı haber geldi. Benli 66 yaşında hayata gözlerini kapadı. 
Sevenleri, yakınları ve eğitim camiası Benli’nin acı haberiyle sarsıldı. 

Profesör Dr. Yusuf Benli’nin cenazesinin 9 Şubat 2024 Cuma günü Cuma namazı sonrası Develi Merkez Çarşı camisinde kılınan namaz sonrası Aygösten Mezarlığı’na defnedileceği öğrenildi.

Yusuf Benli kimdir?

1958 doğumlu ve  Develi Seyrani ilk okulunu bitirdikten sonra 1970-1972 Develi İHL orta kısmında okudu. Kayseri İHL’den 1977 yılında mezunu olan Prof.Dr.Yusuf Benli,  1981 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 

Bir süre öğretmenlik yaptıktan sonra 1994 yılında İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde İslam Mezhepleri Tarihi Anabilim dalında Araştırma görevlisi olarak akademik hayatına başladı.

 2000 yılında doktorasını tamamlayan Benli 2007 yılında doçent oldu. 2013 yılında profesör  olan Benli, Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslami Bilimler Bölümü Mezhepler Tarihi öğretim Üyesi olarak görev yapıyordu.

Akademik hayatı boyunca kitap, makale, sempozyum bildirisi gibi eserlere imza attı. 

Malezya’dan Bosna Hersek’e kadar dünyanın birçok yerinden gelen öğrencilere danışmanlık yaparak tezler hazırlamalarına katkı sağladı.
Araştırma alanları, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Felsefe, Türk İslam Düşünce Tarihi, İlahiyat, İslam Mezhepleri Tarihi, İslam Tarihi-İslam Uygarlığı ve Kültürü, Temel İslam Bilimleriydi.

Kayseri Anadolu Haber olarak merhuma Allah’tan rahmet, sevenlerine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.