Kayserili Öğrenciler Dikkat – Başvuru Tarihi Belli Oldu

Kayserili öğrencilerin yakından takip ettiği Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın başvuru tarihi ve uygulama kılavuzu yayımlandı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Kayserili Öğrenciler Dikkat – Başvuru Tarihi Belli Oldu

Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki sınavın başvuru tarihleri belirlendi. Yayınlanan sınav tarihine göre başvurular 18-29 Mart tarihleri arasında alınacak. Sınava katılım isteğe bağlı olup, katılmak isteyen öğrencilerin başvuruları elektronik ortam üzerinden alınacak.

Kayserili Öğrenciler Dikkat – Başvuru Tarihi Belli Oldu

Yazılı Sınav Tarihleri Belli Oldu

Öğrenciler tarafından merak edilen ‘2. dönem 1. yazılı sınavlar ne zaman yapılacak?’ sorusuna yanıt Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan paylaşımdan geldi.  

Ortaokul ve liselerde gerçekleşecek 2. dönem 1. yazılı sınav tarihi Milli Eğitim Bakanlığınca açıklandı. Açıklamaya göre sınavlar, 2023-2024 eğitim öğretim yılı içerisinde;

6. sınıf Türkçe ile 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı dersleri için 26 Mart 2024 Salı, matematik dersleri için 27 Mart 2024 Çarşamba günü yapılacak.

Kayserili Öğrenciler Dikkat – Başvuru Tarihi Belli Oldu

Sınavların kapsamının artırılması ve öğrencilerin sınavlara daha iyi bir şekilde hazırlanmaları için hangi konu ve kazanımdan kaç soru sorulacağını gösteren konu dağılım tabloları hazırlanarak yayımlandı.

Ülke geneli yapılacak ortak yazılı sınavlar; ortaokul 6. sınıf Türkçe dersi 14 çoktan seçmeli ve 2 açık uçlu veya kısa cevaplı olmak üzere toplam 16 sorudan; 6. sınıf matematik dersi 10 açık uçlu veya kısa cevaplı sorudan oluşacak.
Lise 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı dersi ortak sınavı ise 7 açık uçlu veya kısa cevaplı sorudan; matematik dersi 8 adet açık uçlu veya kısa cevaplı sorudan oluşacak.