Kayserili o isimden kaymakama destek!

Diyarbakır'da Kulp ilçesi Kaymakamı Burak Akeller'in imamı darbettiğine dair dolaşan iddiaların ardından Kayserili o isim Kaymakam Akeller'e destek mesajı yayımladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'İn Kayseri haberlerinde...

Kayserili o isimden kaymakama destek!

Diyarbakır'da Kulp ilçesi Kaymakamı Burak Akeller'in cuma namazını kılmak için gittiği caminin imamını mikrofon ile darbettiği yönünde çıkan iddiaların ardından Diyarbakır Valiliği adli ve idari soruşturma başlattı. Kayseri Vali Yardımcısı Ömer Tekeş ise Kaymakam Akeller'e destek mesajı yayımladı.

Edinilen bilgilere göre, Kulp Kaymakam'ı Burak Akkeller'in cuma günü verilen hutbede imamın şehitler bölümünü okumadığı üzerine imamı 'hocam hutbeyi tam oku' şeklinde uyardığı iddia edildi.

Kayserili o isimden kaymakama destek!

İmamın uyarı üzerine şehitler bölümünü okuduğu ifade edilirken Akaller namaz sonrası imam ile görüştü. İmam hutbeyi neden tam okumadığı sorusuna 'Bize de baskı oluyor' şeklinde yanıt verdiği belirtildi.

Kayserili o isimden kaymakama destek!

Kaymakamın imamı darbettiği yönünde çıkan iddialara ilişkin Diyarbakır Valiliği'nce yapılan açıklamada 'Bazı basın yayın organlarında Kulp Kaymakamı ve ilçede görev yapan bir cami imamı arasında yaşandığı iddia edilen olaya ilişkin adli ve idari tahkikat başlatılmıştır' denildi.

Kayseri Vali Yardımcısı Ömer Tekeş ise Kaymakam Akeller'e destek paylaşımı yaptı. Tekeş, 'Üçbeş pkklı çapulcudan korkup hutbeden şehitlerimize okunacak duaları çıkartan imam, korkusundan dininden de döner.  Milli duruşun adı Kaymakam Burak Akeller' yazılı paylaşımı alıntılayarak 'Mülki idare memleketin teminatıdır sözünün hakkını veren,vatansever bir devlet adamıdır Burak Akeller.' dedi.