Kayserili Karadenizliler 'soykırım' kararı aldı

Mobil Karadenizliler Kayseri Sosyal Medya Grubu Türkiye'ye yöneltilen 'soykırım' suçlamalarına tepki olarak başlattıkları WhatsApp gruplarındaki anket çalışmasıyla Fransa'nın Cezayir'de soykırım uyguladıklarını anket sonuçlarıyla kabul ederek, Türkiye'ye yöneltilen soykırım suçlamasına tepki gösterdiler.

Kayserili Karadenizliler 'soykırım' kararı aldı

Kayseri’de yaşayan bir grup Karadenizlinin yer aldığı Mobil Karadenizliler Kayseri Sosyal Medya Grubu, Türkiye’ye yöneltilen soykırım suçlamasına tepki göstermek amacıyla WhatsApp gruplarında anket çalışması yürüttü. Ankette Fransa’nın Cezayir’de soykırım uygulayıp uygulamadığına yönelik sorulan soruya katılımcılardan ‘evet’ ya da ‘hayır’ şeklinde cevaplandırması istendi. 9 Mayıs 2021 saat 10.00 başlayıp 10 Mayıs 2021’de saat 10.00’da biten aket sonucunda  üçte ikilik bir oranla ‘evet’ sonucu çıktı. Buna göre grup, Fransa’nın Cezayir’de soykırım uyguladığı kararını alarak, Türkiye’ye yöneltilen suçlamaya tepki gösterdi.

Grup adına gazetemize açıklamalar yapan Olcay Sert, “Grubumuz, 2017 yılında telefon üzerinden kurulmuştur. Kuruluş amacı memleketten uzaklarda yaşayan Karadenizlilerin sosyo-kültürel alışkanlıklarını farklı ortamlarda da yürütmek, birlik ve beraberliği daim ederek farklı etkinlikler yaparak gurbette de kaynaşma ortamı yaratmaktır” dedi.

“BİR KIVILCIM YAKMAK AMACINDAYIZ”

Olcay Sert, başlattıkları anket çalışması hakkında şu bilgileri verdi: “Ülkemizin içinde bulunduğu durumları yakından takip etmemiz sonucunda dost gözüken dünya devletleri, onlarca yıl planları faaliyetleri netincesinde Türkiye Cumhuriyeti devletimizi köşeye sıkıştırmak için sözde soykırımlar adı altında çeşitli platformlarda faaliyet yürüterek soykırım yalanı ile devletimizi ezmeye çalışmaktadır. Buna karşın lobi faaliyetlerine her yıl hatırı sayılır bir kaynağı aktarmak zaruriterinde bulunmaktayız. Vatan, millet aşkı ile yanan Kayseri’deki Karadenizliler olarak, çok büyük bir etki yaratmasa da aslında dost gözken devletlerin kendi yapmış oldukları soykırımları tanıyarak, ülkemiz arenasında bir kıvılcım yakmak amacındayız. Türkiye aleyhine sözde soykırım kararı alan devletlerin yaşayacağı travma ile devletimize yaşattıklarını daha iyi anlayabileceklerini düşünüyor, onlara bu duyguyu yaşaymayı, ülkemizde de onların lobi faaliyeti yapmak için sermaye harcamasını bir vatan borcu olarak gördüğümüzden, 9 mayıs 2021’de saat 10.00’da başlayıp 24 saat sürecek grup içinde bir oylama yapma kararı almış bulunmaktayız. 140 kişilik sosyal medya grubumuzda, ilk olarak Fransa için, 1945 yılında başlayarak 1968 yılına dek devam eden Cezayir’deki 1 buçuk milyon kişinin ölümü ile sonuçlanan soykırım yaptığını onaylamaya başladık. Bunun için yapılan evet-hayır oylama sonucunda karar almak kriteri olan 2/3 oranı ile evet oyu le Fransa’nın soykırım yaptığı kararını grubumuzda aldık.”

SONRAKİ ÜLKE İSRAİL

Bundan sonraki faaliyetleri hakında da bilgi veren Sert, “Bundan sonra 6 ayda bir başka bir devletlerce yapılan soykırımlar ele alınacak olup, 9 Kasım 2021’de soykırım yapan devlet olarak İsrail oylaması yapılacapı kararı alınmıştır” ifadelerini kullandı.

Sert, “Yaptığımız çalışma ümit ederiz ki farklı sivil toplum kuruluşlarıan örnek olup, sonuçta TBMM’sine örnek bir hareket olarak yansır ve ABD’de yapılan Ermeni soykırımı iddiası gibi her sene bir parti kanalıyla meclise önerge verilerek sıradaki devletler için benzer kararlar alınabilir ya da ülkemizi köşeye sıkıştırdıkları gibi devletimizi de dış arenada bu durumu kullanır veya geri çeker. Değişen dünya düzeninin artık bu durumu normal görmesi sebebiyle vakit kaybetmeden bu şekilde bir atağa geçerek ülkemiz ve gelecek nesillerin savunulması daha rahat yapılacaktır. Aldığımız bu karar önce grubumuza sonra devletimize hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.

Ekrem Nazlı