- Haberler
- Güncel
- Kayserili iş insanının kurduğu 54 yıllık şirket İrlandalı dev şirketi satın aldı: 20,4 Milyon Euro peşin ödendi!
Kayserili iş insanının kurduğu 54 yıllık şirket İrlandalı dev şirketi satın aldı: 20,4 Milyon Euro peşin ödendi!
Kayserili iş insanının kurduğu 54 yıllık köklü şirket ailenin gözbebeği olan şirketi büyütüyor. Son olarak atılan adımla şirket İrlandalı dev şirketi satın alarak bünyesine kattı.
Kayserili ünlü iş insanı Sakıp Sabancı’nın kurduğu Sabancı Holding bünyesindeki Çimsa büyümeye devam ediyor. Çimsa İrlanda merkezli şirketi satın almak için imzaları attı.
Yeni Çağ’da yer alan habere göre, İrlanda merkezli yapı malzemeleri üreticisi Mannok Holdings DAC’nin kalan azınlık hisselerini de alan Sabancı Holding iştiraki Çimsa, kontrolünü yüzde 100'e getirmiş oldu.
Çimsa tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan resmi açıklamada, İrlandalı şirketin tek sahibi olunduğu sürecin detayları paylaşıldı.
20,4 Milyon Euro peşin ödendi
KAP bildiriminde, 2 Ekim 2024 tarihinde Mannok’un yüzde 94,7 oranındaki ana hisselerinin, Çimsa'nın Hollanda'daki bağlı ortaklığı Cimsa Building Solutions B.V.’nin yüzde 100 iştiraki olan Cimsa Ireland Ltd tarafından devralındığı hatırlatıldı.
Satın alma sürecinin ikinci ve son halkası olan yeni hamleyle birlikte, Mannok’un azınlık ortaklarının elinde bulunan kalan yüzde 5,3’lük sermaye payı da Çimsa bünyesine geçti. Bu son operasyon için azınlık ortaklara 20 milyon 483 bin 288 Euro ödeme yapıldı. İşlemin 22 Mayıs 2026 tarihi itibarıyla tamamlandığı ve pay bedellerinin tamamen nakit (nakden) olarak ödendiği belirtildi.
Küresel ligde tam kontrol dönemi
Gerçekleşen bu stratejik hisse alımıyla birlikte, Mannok sermayesini temsil eden payların tamamı resmen Cimsa Ireland Ltd’e geçmiş oldu. Böylece Çimsa, Birleşik Krallık ve İrlanda pazarında önemli bir ağırlığı bulunan 54 yıllık köklü yapı malzemeleri üreticisinin dolaylı yoldan tek hakimi konumuna yükseldi.
Kayserili iş insanının kurduğu Sabancı Holding’in gözdesi Çimsa bu hamleyle Mersin, Eskişehir ve Afyonkarahisar’daki entegre fabrikalarının Avrupa ve küresel yapı pazarlarındaki ihracat ve operasyon ağını daha da konsolide etmeyi hedefliyor.
