Kayserili doktordan Çad çıkarması!

Kayserili Op. Dr. Emre Yurdakul, Çad Sağlık Bakanı'nın misafiri oldu. Sağlıkla ilgili incelemelerde bulunarak Çad'da çıkarma yapan Yurdakul sağlıkta Kayseri- Çad Cumhuriyeti iş birliğiyle ilgili çok büyük projelerin gündeme geldiğini ve yakın zamanda bu birlikteliğin pekişeceğini dile getirdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde...

Kayserili doktordan Çad çıkarması!

Kayseri'de görev yapan Op. Dr. Emre Yurdakul, Çad Sağlık Bakanı’nın misafiri oldu. Sağlıkla ilgili incelemelerde bulunarak Çad'da çıkarma yapan Yurdakul sağlıkta Kayseri- Çad Cumhuriyeti iş birliğiyle ilgili çok büyük  projelerin gündeme geldiğini ve yakın zamanda bu birlikteliğin pekişeceğini dile getirdi. 

Kayserili doktordan Çad çıkarması!

Afrika ülkelerinden Çad’da  sağlıkla ilgili incelemelerde bulunan ve ülkenin Sağlık Bakanı  Aziz Mahamat Saleh tarafından ağırlanan  Ortopedi ve Travmatoloji  Uzmanı Op. Dr. Emre Yurdakul,  sağlıkta Kayseri- Çad Cumhuriyeti iş birliğiyle ilgili çok büyük  projelerin gündeme geldiğini  ve yakın zamanda bu birlikteliğin pekişeceğini dile getirdi.

Çad Cumhuriyeti milletvekilleri ve Bakanlık yetkilileri tarafından da misafir edilen Op. Dr. Emre Yurdakul, ülkenin farklı hastanelerinde tıpla ilgili gelişmeleri doktorlarla ve bürokratlarla değerlendirme imkânı buldu. Eğitim ve altyapı çalışmalarıyla ilgili Türk doktorlardan gelecek destek noktasında da beklentilerin masaya yatırıldığı kabulde  Türkiye’nin sağlık sisteminde aldığı mesafe de gündeme geldi.

Bu ziyaretten ülke olarak oldukça memnun kaldıklarının altını çizen Çad Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Aziz Mahamat  Saleh: “Tamamen insani bir duyarlıkla yoğun işlerine rağmen ülkemizde sağlık alanında incelemeler yapan, eksiklerimizi raporlayan ve bizi aydınlatan Türk doktor Ortopedi Uzmanı Emre Yurdakul Bey’e  çok teşekkür ediyoruz, kendisini ağırlamaktan büyük onur duyduk.” dedi.

Çad’dan Kayseri’ye geçtiğimiz yıllarda birçok hastanın gelmesiyle bir dostluk köprüsünün temelinin atıldığını vurgulayan Op. Dr. Emre Yurdakul da:  Çoktandır zihnimde tasarladığım bir projeyi Çad’dan gelen bir davet üzerinde uygulamaya koydum. Çad’ın sıcak kanlı insanları Türk doktorlara çok güveniyorlar. Ben de uzun soluklu bir inceleme gezisiyle Çad sağlık sistemine elimden geldiğince katkı sağlamaya çalıştım.” şeklinde konuştu.