Kayseri'de kaç muhtar var?

Haber-Foto: Şeref KAHRAMAN, Fatma ALKAN / Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı tarafından 19 Ekim 2015 tarihinde yayınlanan genelge ile kutlanmaya başlanan Muhtarlar Günü, tüm yurtta olduğu gibi Kayseri'de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kayseri'nin en yaşlı muhtarı Becen Mahalle Muhtarı Tahsin Dörtler, 'Daima yanımızda olan, sorunlarımızı bire bir yerinde inceleyip, çözümü konusunda her zaman destekçimiz olan ilimiz Valisi sayın Şehmus Günaydın'a ilimizin 714 mahalle muhtarı adına teşekkür ediyorum' dedi.

Kayseri'de kaç muhtar var?

Kayseri’de 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlaması çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı. Kayseri’de görev yapan muhtarlar Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Programa Kayseri Valisi Şehmus Günaydın’ın yanı sıra çok sayıda muhtar katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Kayseri’nin en yaşlı muhtarı Becen Mahalle Muhtarı Tahsin Dörtler,  muhtarlar adına konuşma yaptı.

Muhtar Tahsin Dörtler, yaptığı konuşmada “Muhtarlık müessesi 190 yıllık tarihe sahip ülkemizin en köklü kurumlarındandır. Genel ve yerel sorunların ilgili  kuruluşlara iletilmesinde köprü rolü oynayan muhtarlık Osmanlı’dan Cumhuriyet’e taşınan önemli bir yerel yönetimdir” dedi.

Kayseri’de 714 muhtarın görev yaptığını ifade eden Dörtler, “Daima yanımızda olan, sorunlarımızı bire bir yerinde inceleyip, çözümü konusunda her zaman destekçimiz olan ilimiz Valisi sayın Şehmus Günaydın’a ilimizin 714 mahalle muhtarı adına teşekkür ediyorum. Yerel yönetimlerin temel taşı olan muhtarlarımızın özlük haklarının iyileşmesi ve demokrasi piramidinin seçilmişler bakımından ilk basamağını temsil eden muhtarlarla zirvesine tesis edilen sıkı bağın pekiştirilmesi yönündeki uygulamalarından ötürü cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı muhtarlara mini konser verdi.