'Kayseri'de iki kuruluş çekindiği için randevu vermedi' [VİDEO HABER]

Gelecek Partisi Genel Sekreteri Avukat Şenol Gürşan, Kayseri İl Başkanı Avukat Zülküf Arslan ve kurucu üyesi Abdullah Teber Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

'Kayseri'de iki kuruluş çekindiği için randevu vermedi' [VİDEO HABER]

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti lokalinde gerçekleştirilen basın açıklamasında Gelecek Partisi heyetini Cemiyet Başkanı Veli Altınkaya karşıladı. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan 42. Dönem Kırkareli AK Parti Milletvekili ve hapis yattığı dönemlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatlığını yaptığı bilinen Şenol Gürşan, teşkilatlanma yapılarının büyük ölçüde tamamlandığını ve Eylül ayında ilk olağan kongrelerini gerçekleştireceklerini kaydetti. Halihazırda 63 ilde il başkanı atamalarının tamamlandığını belirten Gürsan, “12 Aralık’ta kurulduk ve partimiz sürecine kadar da illerde genel teşkilatlanmamızı oluşturmaya başladık. Öncelikle büyükşehirlerde olmak üzere 42 ili başkanımızı atadık. Pandemi sürecindeki kısıtlamalara rağmen toplantılarımızı sosyal medya üzerinden yaptık ve atama çalışmalarımızı kısıtlamalara rağmen sürdürdük. Bugün itibariyle 63 il başkanımızın ataması yapılmış vaziyette, 264 ilçede teşkilatlarımız kuruldu; tabelalarımız asıldı, binalarımız tutuldu ve daha da önemlisi yaklaşık 20 gün önce Ardahan’da ilçe kongrelerimiz başladı. Eylül ayının ilk haftasında da 1. Olağan Gelecek Partisi Kongresi’ni gerçekleştireceğiz.  Bu yıl seçim olacağını düşünmüyoruz ama gelecek sene seçimlerde Gelecek Partisi seçimlerde hiçbir sıkıntı olmadan yerini alacak. “

“KAYSERİ’DE HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIK”

Kayseri’ye bazı STK, kurum ve kuruluşların ziyaretleri ile teşkilatlarda görev alanlarla görüşmek üzere geldiklerini belirten Gürşan, adını vermediği iki STK’nın kendileriyle görüşme yapmaktan çekinerek randevularına olumsuz yanıt verdiğini öne sürdü. Gürşan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün üzülerek Kayseri’de sizin huzurunuzda bir şey daha söyleyeyim. Kayseri’de il başkanımız ve ilçe başkanlarımızla toplantılar yaptık. STK’ları ve kanaat önderlerini ziyaret ediyoruz. Bu kapsamda ziyaret isteğimizi geri çevirmeyen Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’ne de teşekkür ediyoruz. Ama Kayseri’nin en önemli iki kuruluşu korkudan bizi kabul edemediler. Böyle bir şey olmaz. Siyasi partileri anayasaya göre demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Korkmayın; bugün biz geliriz, yarın başka bir parti gelir. Bu iktidar kimsenin malı değil, bütün iktidarlar geçicidir, yarın Gelecek Partisi iktidara gelir, o zaman bizim yüzümüze bakamazsınız. İlle bizim partimizi destekleyin, bizim partimizle birlikte olun demiyoruz ama kendimize tanıtmak için bu ilde misafiriz; bu ilin iki güzide kurumundan randevu talep ettik, korkudan randevu veremediler. Bilemiyorum başka illerde de böyle tablolarla karşılaşacak mıyız ama bu, Kayseri’de benim için bir hayal kırıklığı oldu.”

“GEÇMİŞTE SAYIN CUMHURBAŞKANI’NA DA MUHTAR OLAMAZSIN DEMİŞLERDİ”

Gelecek Partisi’ne medya ambargosu uygulandığını dile getiren Gürşan, yerel medya kanalları yoluyla seslerini duyurmaya çalıştıklarını kaydetti. Gürsan, “Korkunun ecele faydası yok. Benzer sıkıntıları bugüjn bunları yaşatanlar da yaşadılar. Bu kadar yoğun da yaşamadılar üstelik. Beraber siyaset yaptık, aynı yağmurlu yollardan yürüdük. Sayın Cumhurbaşkanı’nın dediği gibi o yollarda beraber ıslandık. Ama o zaman ona uygulanan kısıtlamalar, hiçbir şeyi değiştirmedi, engellemedi. Sonuçta; muhtar bile olamazsın demişlerdi, bir partinin genel başkanı oldu, başbakan oldu, cumhurbaşkanı oldu. Bu yoldan biri olarak şunu görmesi lazım ki; diğer partileri ya da Gelecek Partisi’ni basına, medyaya çıkarmayı ne kadar engellerseniz engelleyin, biz millete bir şekilde ulaşmanın yolunu buluruz.” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi