Kayseri'de 1 ay içerisinde 30 milyon liraya yakın para cezası

Kayseri'de 2018 yılı Ocak-Şubat dönemindeki bir aylık süre içerisinde toplam 28 milyon 218 bin liralık para cezasının tahakkuk ettiği kayıtlara geçti.

Kayseri'de 1 ay içerisinde 30 milyon liraya yakın para cezası

Muhasebat Genel Müdürlüğü’nden elde edilen son verilerde milyonlarca liralık tahakkuk eden para cezalarında Kayseri’nin bir aylık süreçte 30 milyon liraya yakın para cezası tahakkukuna sahip olduğu dikkatleri çekti. Buna göre Kayseri 2018 yılı Ocak ayında toplam 1 milyar 333 milyon 986 bin liralık tahakkuk eden para cezasına sahip iken, Şubat ayında ise bu rakam yaklaşık 30 milyon liralık bir yükselişle 1 milyar 362 milyon 204 bin liraya ulaştı.
 
EN BÜYÜK PAY VERGİ CEZALARININ
 
Edinilen bilgilerde tahakkuk eden toplam 1 milyar 362 milyon 204 bin liralık para cezalarında en büyük payın ise 1 milyar 105 bin 439 lira ile vergi cezalarının olduğu aktarıldı. Vergi cezalarını ise sırasıyla idari para cezaları ve yargı para cezaları takip etti. 
 
EN BÜYÜK ARTIŞ DA VERGİ CEZALARINDA
 
Tahakkuk eden para cezalarının artış miktarlarında da yine en büyük payın vergi para cezalarında olduğu paylaşıldı. Buna göre vergi para cezalarında bir aylık süreçte toplam yaklaşık 22 milyon liralık artış meydana gelirken, onu da takip eden idari para cezalarındaki artış da yaklaşık toplam 5 milyon lira düzeyinde oldu. Yargı para cezalarındaki artış da toplam yaklaşık 1 milyon olarak gerçekleşti. HABER: KAAN AKBAŞ