Kayseri yöresine özgü kedi bacağı nasıl yapılır?

Kayseri'nin şifa kaynağı olan yöresel tatlısı cevizli sucuğun yapımı merak ediliyor. Kayseri'de üzüm bağı olan evlerin damlarında cevizli sucuk hazırlanıyor. Peki, cevizli sucuk nasıl yapılır? Merak edilenler Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri Haber Detaylarında…

Kayseri yöresine özgü kedi bacağı nasıl yapılır?

Kayseri’nin şifa kaynağı olan yöresel tatlısı cevizli sucuğun yapımı merak ediliyor. Bayılarak yediğimiz, kuru yemiş alırken bir kere de olsa her eve girmiş olan nefis bir atıştırmalık tarifimiz var! O kadar lezzetli ve yapımı kolay ki hiç tatmamış olanların mutlaka denemesini şiddetle tavsiye ediyoruz. İçindeki pekmez ve ceviz ile oldukça besleyici ve enerji veren bu atıştırmalık, tatlı krizlerinize de sağlıklı bir çözüm olacaktır. 

Kayseri yöresine özgü kedi bacağı nasıl yapılır?
Cezivli sucuk için malzemeler nelerdir?
2, su bardağı üzüm pekmezi, 200 gram ceviz içi, 2,5 su bardağı su, 1/2 su bardağı nişasta, ½ su bardağı un, 2 yemek kaşığı toz şeker

Kayseri yöresine özgü kedi bacağı nasıl yapılır?
Cevizli sucuk nasıl yapılır?
Cevizlerimizi, yumuşaması ve üzerindeki tozların gitmesi için bir kaç saat ılık suda bekletelim. Sürenin sonunda cevizlerin suyunu süzelim ve iğneye ipi geçirerek ipin alt kısmına düğüm atalım. Cevizlerin mümkün olduğunca ince yerinden iğneyi batırarak üst üste olacak şekilde ipe dizelim. Cevizlerimiz bitene kadar istediğimiz boyutlarda olacak şekilde ipe dizelim. Pekmezli karışım için uygun bir tencereye su, nişasta, un ve şekeri alarak güzelce karıştıralım. Ben şekeri parlaklık vermesi için kullandım dilerseniz kullanmadan da hazırlayabilirsiniz. Nişasta tamamen çözündükten sonra pekmezimizi ekleyelim ve güzelce karıştıralım. Ardından ocağın altını açalım, kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirmeye devam edelim. Pekmezli sosumuz kaynadıktan sonra da 5-6 dakika daha karıştırarak pişirelim. İpe dizdiğimiz cevizleri pekmezli karışıma bulayalım. Sosun fazlasının akması için biraz beklettikten sonra cevizli sucuğumuzu uygun bir yere asarak kurutalım. Ben giysi askısını mutfak rafına astım ve alt kısmına da pişirme kağıdı serdim. Sizler de o şekilde asarak kurutabilirsiniz. Diğer cevizli sucuklarımızı da aynı şekilde pekmeze bulayarak aralıklı olacak şekilde asalım ve 2-3 gün kadar bekletelim. Kalan sosu değerlendirmek için cevizli sucukların altındaki pişirme kağıdına tamamını dökelim ve çok kalın olmayacak şekilde yayalım. Üzerine kırılmış ceviz serpelim ve bir kaç gün kurumaya bırakalım. Sürenin sonunda kuruyan cevizli sucuklarımızı askından alalım ve dilimleyelim. Kuruyan cevizli pestillerimizi de dilimleyelim ve dilerseniz rulo dilerseniz de muska şeklinde saralım ve servis edelim. Evde cevizli sucuk nasıl yapılır? diyenler için detaylı olarak anlattığım tarifimi umarım sizler de dener ve beğenirsiniz. Afiyet olsun!