Kayseri'yi terk ediyorlar!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun 2022 'İstatistiklerle Gençlik' raporuna göre Kayseri, genç nüfus oranında Türkiye'nin en yaşlı illerinden biri oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Kayseri'yi terk ediyorlar!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2022 “İstatistiklerle Gençlik” raporuna göre, Kayseri ülkenin genç nüfus oranı açısından en yaşlı illeri arasında yer aldı. Rapora göre, Türkiye genelinde genç nüfus oranı ise %15,2 olarak belirlendi.

Kayseri'yi terk ediyorlar!

Genç nüfus oranının en düşük olduğu il %12,3 ile Muğla ve Balıkesir oldu. Bu illeri %12,7 ile Ordu, %12,8 ile Tunceli, Sinop ve Kırklareli illeri izledi.

Kayseri’nin de içinde bulunduğu Türkiye’nin en yaşlı illeri arasında İç Anadolu Bölgesi’ndeki birçok ilin bulunması dikkat çekti.

Raporda, genç nüfusun başka illere göç etmesinin şehirlerdeki iş imkânlarının kısıtlı olmasından kaynaklandığı belirtiliyor. Bu durum, gençlerin Kayseri’de kalmak yerine daha fazla istihdam ve fırsat sunan yerlere yönelmelerine neden oluyor.

Genç nüfus oranının en yüksek olduğu 10 il,

Hakkâri, Şırnak, Siirt, Bayburt, Ağrı, Muş, Van, Batman, Bitlis, Gümüşhane

Genç nüfus oranının en düşük olduğu 10 il,

Giresun, Çorum, Aydın, İzmir, Kırklareli, Sinop, Tunceli, Ordu, Balıkesir, Muğla

Gençlerin mutluluk kaynağı olarak sağlık, ilk sırada yer aldı!

TÜİK’ten elde edilen bilgilere göre, yaşam memnuniyeti araştırması sonuçlarına göre 2022 yılında gençlerin mutluluk kaynağı olan değerler arasında %43,8 ile sağlık, ilk sırada yer aldı. Bunu, %23,4 ile başarı, %15,5 ile sevgi izledi. Mutluluk kaynağı cinsiyete göre incelendiğinde, genç erkeklerde %39,4 ile ilk sırayı sağlık alırken bunu %27,9 ile başarı ve %17,0 ile para takip etti. Genç kadınlarda ise %48,3 ile ilk sırayı sağlık alırken bunu %21,6 ile sevgi ve %18,6 ile başarı takip etti.