Kayseri'ye söylene söylene gönderdi!

Bireysel kargo ücretleri neredeyse tavan yaptı. Bir vatandaş ise sosyal medyadan fiyatlara ve kargo şirketine sitem etti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'ye söylene söylene gönderdi!

Kargo ücretlerindeki fiyat artışları vatandaşın tepkisini çekmeye devam ediyor. Bir vatandaş, İstanbul'dan Kayseri'ye gönderceği bir ürünün fiyatını duyunca sosyal medyadan sitem etti.

Yeni yıl ile birlikte asgari ücrete ve emekli maaşlarına zam yapıldı. Ancak enflasyonun da bir hayli yüksek seyretmesi tüketicilerin ihtiyacı olan pek çok sektörde zam uygulamalarını da beraberinde getirdi.

Fiyat güncellemesi yapılan sektörler arasında yer alan kargo şirketleri de gönderim ücretlerine ciddi zam yaptı.

Kayseri'den ürün göndermek veya kente ürün göndermek isteyen vatandaşlar ürünleri gönderebilmek için kargo şirketlerine ayrıca ödeme yapıyor. Ancak kargo ücretlerinin beklenenden çok daha fazla olması vatandaşları zor durumda bırakıyor.

Bir vatandaş sosyal medya hesabından göndereceği ürünün fotoğrafını çekerek, ''Şu kadarcık gönderiye İstanbul'dan Kayseri'ye 252 TL ücret istiyorlar. Fahiş fiyat mücadelesini kargo şirketlerine de uygulayın lütfen. Yazık günah. Üründen pahalıya kargo mantığı çok güzel. Nedir bunun açıklaması.'' ifadelerini kullandı.