Kayseri'ye rekor destek: Kırsal kalkınmada 265 milyon TL'lik dev hibe!

IPARD III'te en büyük pay Kayseri'nin oldu. Kırsal Kakınmada 46 ili geride bırakan Kayseri'ye toplamda 265 milyon liralık destek verildi. Detaylar haberimizde….

Kırsal Kalkınmada dev hizmet IPARD III Programı hibe sözleşmeleri kapsamında Kayseri en çok destek alan il oldu. Kayseri’yi Van, Erzurum ve Kahramanmaraş illeri takip etti. Kırsal kalkınmanın merkezi haline gelen Kayseri’de 265 milyon 639 bin 420 liralık destek sağlandı.

En çok hibe alan iller

En çok hibe alan iller Kayseri’den sonra 224 milyon lira ile Van oldu. Van ilini ise Erzurum, Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ, Afyonkarahisar, Kars, Erzincan ve Bolu takip etti. Ülke genelinde toplamda 206 proje hibe alacak.

Kayseri'ye rekor destek: 265 milyon TL'lik dev hibe!

Toplamda 2 milyar liralık dev destek

IPARD III Programı hibe sözleşmeleri kapsamında 47 ile toplamda 2 milyar 483 milyon  918 bin 938 lira 92 kuruş destek sağlandı. Kayseri ili 47 il arasında en çok desteği alan il oldu. AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, ‘’ Rekor üstüne rekor.  Hayırlı olsun Kayseri.’’ ifadelerini kullandı.

Kayseri'ye rekor destek: 265 milyon TL'lik dev hibe!