Kayseri'ye Geri Döndüler!

Kayseri esnafının geçtiğimiz günlerde yüzü gülmeye başladı. Yaşanan kalabalık 'Geri döndüler' dedirtti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayseri'ye Geri Döndüler!

Kayseri esnafının yüzünü Kurban bayramı hazırlıkları ve geri dönen gurbetçiler güldürdü.

Kayseri çarşısında son bir haftada yaşanan yoğunluk dikkatlerden kaçmadı. Kurban bayramını memleketinde geçirmek isteyen gurbetçiler yurda giriş yaptı. Çarşıda alışveriş yapan gurbetçiler aynı zamanda esnafın sıkıntılı günlerin geçmesine sebep oldu. Gurbetçi bir vatandaş, AVM’lerin yanında Kayseri çarşısında gezmeyi ve yerli esnaftan alışveriş yapmayı daha çok sevdiğini dile getirerek, ‘Hem boykotlu ürünleri almıyoruz, hem de esnafımıza destek oluyoruz. Almanya’da böyle çarşı kültürü yok. Buraya gelince gerçekten insan bambaşka oluyor. Hem kurban bayramında ailemizin yanında olmak için hem de gezmek için geldik. Fiyatlar biraz pahalı ama bence düzelecek’ açıklamalarında bulundu.

Kayseri'ye Geri Döndüler!

Kayseri’de pastırmacılık yapan bir esnaf yaşanan yoğunluktan memnun olduğunu ifade ederek, ‘Gurbetçiler çok şükür geldi. Bizim halkımız da alıyor ama gurbetçiler daha çok alıyor. Almanya’dan sabit gelen müşterilerim var. Geliyorlar hem kendilerine hem de arkadaşlarına hediyelik olarak alıp gidiyorlar. Yaz aylarında satışlarımız çok şükür daha iyi oluyor’ ifadelerinde bulundu.

Döviz bürosunda çalışan bir vatandaş, ‘Halkımız da çok fazla döviz alıp satıyor aslında ama gurbetçiler gelince hiç durmadan çalışıyoruz. Ülkemiz için çok güzel bir kaynak. Başka bir yere gidip tatilde yapabilirler ama memleketlerine kazanç sağlıyorlar. Çok teşekkür ediyoruz’ dedi.

Kayseri'ye Geri Döndüler!

Baharat ve kuru gıdalar satan bir esnaf ise, ‘Marketlerde fiyatlar bize göre biraz daha pahalı. Aslına çoğu zaman Kayserililer de bizden alıyor. Ama gurbetçiler çok fazla ürün satın alıyorlar ve fiyat onlar için hiç sorun olmuyor. Bazıları çok pahalı diyor ama onlar da alıştı’ açıklamasında bulundu.