Kayseri'ye 6. Üniversite Mi Açıldı?

Kayseri eğitim camiasında bulundurduğu 5 üniversite ile gurur kaynağı olmaya devam ederken Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın açıklamaları 'Kayseri'de 6. Üniversite mi açıldı?' sorusunu beraberinde getirdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayseri'ye 6. Üniversite Mi Açıldı?

Kayseri’de Erciyes Üniversitesi, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (vakıf), Abdullah Gül Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi ve Sağlık Üniversitesi olmak üzere 5 adet üniversite bulunuyor. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın açıklamaları sonrasında ‘Kayseri’de 6. Üniversite mi açıldı?’ sorusu sık sık araştırılıyor.

Mesleki ve eğitim kursları ile Kayseri’nin markası haline gelen Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş (KAYMEK) kursları yeni bir eğitim öğretim yılını daha tamamladı. Başkan Büyükkılıç, KAYMEK Gençlik Merkezleri yılsonu programında yaptığı açıklama ile ‘6. Üniversite açıldı mı?’ sorusunu akıllara getirdi. KAYMEK bu yıl öğrencilere yönelik akademik ders takviyeleri, sınavlara hazırlık kursları, etüt ve soru çözümleri, deneme sınavları, akıl oyunları, kulüp faaliyetleri, öğrenci koçluğu, yarışmalar, seminerleri sosyal, sanatsal ve kültürel faaliyetlerle dolu bir dönem geçirdi. Bu dönem açıklanan verilere göre 5 bin 82 öğrenci KAYMEK’ten hizmet aldı.

Kayseri'ye 6. Üniversite Mi Açıldı?

6. Üniversite Müjdesi!

Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen KAYMEK Gençlik Merkezleri Yıl Sonu Programı’nda Başkan Büyükkılıç KAYMEK’in binlerce öğrenciye 141 alanda kurs veren bir kuruluş olduğunu vurgulayarak, ‘Sayın Valimizin deyimiyle 6’ncı üniversite. Hem kalitesiyle hem ufuk açıcı yaklaşımıyla KAYMEK olarak Kayseri Büyükşehir Belediyemizin birimi’ ifadelerinde bulundu.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın ifadeleri ile KAYMEK, Kayseri'nin 6. üniversitesi olarak adlandırılıyor.