Kayseri Valiliği saat verdi!

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü'nün uyarısından sonra, Kayseri Valiliği de sağanak yağış uyarısı verdi. Valilik tarafından paylaşılan uyarıda saat aralığı dikkat çekti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Kayseri Valiliği saat verdi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Kayseri için yağış uyarısı vermesinin ardından Kayseri Valiliği de yağış uyarısında saat aralığını da dikkat çekti.

Meteorolojini uyarısında: ‘Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden sonra Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay, Gaziantep, yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren Malatya, Kahramanmaraş çevreleri ile Kayseri’nin güney ve doğusunda kuvvetli (21-50 kg/m2), Adana’nın doğu ilçeleri ile Hatay kıyılarında yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.  Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.’ ifadeleri yer alıyor.

Kayseri Valiliğinin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda: ‘Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yarın 15.10.2023 (Pazar) sabah saatlerinden itibaren Kayseri’nin doğu ilçelerinde (Akkışla, Bünyan, Develi, Pınarbașı, Sarıoğlan, Sarız, Talas, Tomarza, Yahyalı) Kuvvetli Sağanak ve Gök gürültülü Sağanak yağış beklendiğinden oluşması muhtemel risklere karşi dikkatli ve tedbirli olunmalıdır’ bilgileri yer alıyor.

Valiliğin açıklamasında, bugün itibariyle etkili olan sağanak yağışın, 00.00 - 21.00 saatleri arasında etkili olacağı söyleniyor.