Kayseri Ticaret Borsası Gıda Arge İstasyonu kuruyor

Kayseri Ticaret Borsası'nda, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN)'nın desteğiyle Gıda Arge İstasyonu kuruluyor.

Kayseri Ticaret Borsası Gıda Arge İstasyonu kuruyor

Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, ORAN Mali Destek programında yer alan 'Kırsal Kalkınmayı Destekleme' projesinden hibe edilen 950 Bin TL ile Gıda Arge İstasyonu kuracaklarını açıkladı.

KARPUZATAN BÖLGESİ'NDE KURULACAK

İstasyonun Karpuzatan Bölgesi'nde faaliyete geçeceğini ve et ya da et ürünleri sektöründe faaliyet gösteren tüm firmaların istasyondan yararlanabileceğini belirten Bağlamış, projenin hayata geçmesiyle birlikte firmaların, kalite analizleri, yeni ürün denemeleri ve tadım ile ürün geliştirme konusunda eğitim- danışmanlık imkanlarına sahip olacağını ifade etti.

FİRMALARDA KAYNAK VERİMLİLİĞİ ARTACAK

İstasyon sayesinde firmalarda kaynak verimliliğinin artırılacağına dikkat çeken Bağlamış, "Dünya ile rekabet edebilmek, gelişen teknolojiye ayak uydurabilmek için güzel projeler yapıyoruz. ORAN Kalkınma Ajansı’ndan aldığımız önemli desteklerle de hayal ettiğimiz projelerimizin gerçeğe dönüşmesini sağlıyoruz. Sunmuş olduğumuz projelerimizde bizlere desteklerini esirgemeyen ORAN kalkınma Ajansımızın değerli yönetim kurulu üyelerine ve teknik personeline teşekkür ediyorum." dedi. 

Kurumsal Haber