Kayseri Ticaret Borsası duyurdu: Balık ve baharat ürünlerinden numune alınacak!

Kayseri Ticaret Borsası'ndan gıda sektörünü yakından ilgilendiren yeni uygulama geldi. Balık, balık ürünleri ve baharatlarda belirli risklere yönelik yeni analizler için numune kabulü başladı.

Kayseri Ticaret Borsası, Rifat Hisarcıklıoğlu Et ve Et Ürünleri Ar-Ge Merkezi’nde yürütülen analiz hizmetlerinin kapsamının genişletildiğini duyurdu. Yeni uygulamayla balık ve balık ürünlerinde dioksin ve PCB, baharat ürünlerinde ise aflatoksin analizleri için numune kabulüne başlandı.

Kayseri Ticaret Borsası, üyelerinin ürün güvenilirliği ve kalite kontrol süreçlerine katkı sağlamak amacıyla yürütülen analiz hizmetlerine yeni başlıkların eklendiğini açıkladı. Borsa tarafından yapılan duyuruya göre, M. Rifat Hisarcıklıoğlu Et ve Et Ürünleri Ar-Ge Merkezi’nde balık ve balık ürünlerinde dioksin ve PCB analizleri ile baharat ürünlerinde aflatoksin analizleri için numune kabul süreci başlatıldı.

Numune kabulü başladı

Kayseri Ticaret Borsası, söz konusu analiz hizmetlerinden yararlanmak ve numune kabul süreçleri hakkında detaylı bilgi almak isteyen üyelerin Rifat Hisarcıklıoğlu Et ve Et Ürünleri Ar-Ge Merkezi ile iletişime geçebileceğini bildirdi. Borsa, analiz hizmetlerinin kapsamının genişletilmesine ilişkin duyuruyu üyelerinin bilgisine sundu.