Kayseri tandır böreği nasıl yapılır?

Çay saatlerini, Ramazan sahurlarını ve hafta sonu kahvaltı sofralarını zenginleştirecek bu nefis tahinli kıymalı Kayseri böreği tadanları hayran bırakan ağızda dağılan lezzetli bir börektir. Peki Kayseri Tandır Böreği nasıl yapılır? Merak edilenler Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haber Detaylarında…

Kayseri tandır böreği nasıl yapılır?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kahvaltıda çay ile en çok yakışan yiyeceklerden bir tanesi şüphesiz tandır börektir. Arasındaki tahinle daha da lezzetlenen kıymalı tandır böreği, herkesin gönlünü kazanmayı başarıyor. Yapımının çok zor olmadığını denediğinizde anlayacaksınız. Sadece kahvaltı değil çay saatleri, gün menüleri, komşu oturmaları yani yaptığınız her yere yakışacak süper ötesi bir lezzet. Tandır böreğini sadece kıymalı değil peynirli, ıspanaklı, patatesli de yapabilirsiniz.

Kayseri tandır böreği nasıl yapılır?
Kayseri Tandır Böreği malzemeler:
5 adet yufka
300 gram kıyma
1 büyük soğan (rendelenmiş)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım çay bantları
Yarım çay lifleri kimyon
Yarım çay tuzları
Yarım çay tepsisi pul biber
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ (yufkaları yağlamak için)
Susam veya çörek otu (isteğe bağlı)


Yapılış:
İlk olarak, tavaya sıvı yağı ekleyin ve ısıtınca rendelenmiş soğanı ekleyerek kavurun.
Soğanlar pembeleşene kadar kavurduktan sonra kıymayı ekleyin ve kıyma iyice kavrulup etkisini salıp elektriğe kadar hazırlayın.
Kavrulan kıymaya domates salçasını, karabiber, kimyon, tuz ve pul biberi ekleyin. Güzelce sürpriz baharatları kıymaya yedirin.
Kıymalı harcın üzerine yarım su bardağı suyu ekleyin ve alınan kısımları en fazla bitirin. Kıymalı harcı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Yufkaları tezgahın üzerine serin ve her bir yufkayı sıvı yağ ile yağlayın. Ardından, yufkaları üst üste yerleştirin.
Üst üste katman yufkanın üzerine hazırladığınız kıymalı harcı eşit şekilde yayınlayın.
Yufkaları rulo şeklinde sarın. Daha sonra, elde edilen ruloyu halka şeklinde kıvırın ve yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yerleştirin.
Böreğin üzerine boyama bağlı olarak susam veya çörek otu serpebilirsiniz.
Hazırladığınız kıymalı tandır böreğini belirli aralıklarla ısıttığınız 180 dereceye ayarlı olarak altın rengi olana kadar götürür. Yaklaşık olarak 25-30 dakika izliyor.
Tandır böreği piştikten sonra muhafazanın alınmasını ve biraz soğumasını bekleyin. Daha sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun