Kayseri, Sivas, Yozgat… Yarın geceye dikkat!

Kayseri'nin de arasında bulunduğu İç Anadolu Bölgesi illerine yarın gece için önemli bir uyarı yapıldı. Ankara, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Kırıkkale, Sivas, Yozgat illeri kâbusu yaşayacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri, Sivas, Yozgat… Yarın geceye dikkat!

Ankara, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Kırıkkale, Yozgat, Sivas gibi İç Anadolu Bölgesi illeri için yarın gece uyarısı geldi. 

Kayseri, Sivas, Yozgat… Yarın geceye dikkat!

İklim değişikliklerinin yaşandığı Tüm Türkiye’de havalar mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ediyor. Geride bıraktığımız kış mevsimi en sıcak kış olarak kayıtlara tarihi bir rekor olarak kaydedilmişti.

Özlenen yağışların yaşanmadığı bir kış mevsiminin ardından Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten’den İç Anadolu Bölgesi illeri için Çarşamba gecesi uyarısı geldi. 

Ökten İç Anadolu Bölgesi illerini kar yağışına karşı uyardı. Ökten paylaşımında, Kayseri dâhil İç Anadolu bölgesindeki illerimiz Ankara, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Sivas, Yozgat, Aksaray ve Kırıkkale'ye yönelik çarşamba gece uyarısında bulundu. 

Bahar ayının hissedildiği bugünlerde özellikle çiftçiler bu durumu kabus olarak nitelendiriyor.

İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan çok sayıda ilde hava sıcaklığında ani düşüş yaşanırken Salı günü yaşanan yağışların Çarşamba ve Perşembe günü ani sıcaklık değişimi nedeniyle yerini kar yağışına bırakacağı belirtiliyor.