Kayseri, Sivas, Yozgat, Nevşehir, Kırşehir dikkat… Kuvvetli geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu raporunda paylaştığı bilgilere göre Türkiye'nin dört bir yanında kuvvetli yağışlar etkili olacak. İç Anadolu bölgesi illeri olan Kayseri, Sivas, Yozgat, Nevşehir, Kırşehir'de de vatandaşlar uyarıldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri, Sivas, Yozgat, Nevşehir, Kırşehir dikkat… Kuvvetli geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre İç Anadolu bölgesi illeri olan Kayseri, Sivas, Yozgat, Nevşehir, Kırşehir’de yağışlar etkili olacak. Bazı kesimlerde ise karla karışık yağmur, kar ve fırtına ile birlikte kuvvetli sağanaklar bekleniyor.

Kayseri, Sivas, Yozgat, Nevşehir, Kırşehir dikkat… Kuvvetli geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara ve Ege’nin doğusu, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu ve Doğu Akdeniz geneli ile Doğu Anadolu’nun batı ve güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklenen yağışların, genellikle yağmur ve sağanak; Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak; İç Ege ve İç Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yüksek kesimleri ile Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu ve Toroslar Mevkii’nde karla karışık yağmur ve kar, Hakkâri çevrelerinde yoğun kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunduğu bildirildi.

Hava sıcaklığının yurt genelinde 3-6 derece azalacağı, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin edilirken, rüzgârın ise genellikle kuzeyli, yurdun güneydoğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege’de kuzeyli, Güneydoğu Anadolu’da güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.